Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

* Les concerts auront lieu de mardi au vendredi à l’exception du 21/07/21

Alexandra Cooreman

Alexandra Cooreman, in 2003 geboren in Brussel, bezit zowel de Belgische als de Poolse nationaliteit. Op vijfjarige leeftijd begon ze met haar vioolstudies aan de Academie voor Muziek en Woord van Sint-Agatha-Berchem. Ze nam deel aan tal van wedstrijden, zoals het Concours international pour jeunes violonistes BRAVO, de International Young Talent Music Competition in België, de Kocian Violin Competition in de Tsjechische Republiek en de Muziekwedstrijd Breughel waar ze jaarlijks de eerste prijs behaalde.

De jonge violiste volgde meerdere publieke masterclasses van Augustin Dumay, opgenomen door de Masterclass Media Foundation, alsook die van andere gerenommeerde musici als Yuri Bashmet, Giuliano Carmignola, Philip Setzer, Pavel Vernikov, Jean-Claude Vanden Eynden en Michaela Martin.

In december 2017 speelde ze aan de zijde van Renaud Capuçon in Flagey met het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie o.l.v. Frank Braley. Vanaf oktober 2018 studeert Alexandra, in samenwerking met de Muziekkapel Koningin Elisabeth, aan de Escuela Superior de Música de Reina Sofía in Madrid bij Ana Chumachenco en Zohrab Tadevosyan. In augustus 2018 nam ze deel aan de wedstrijd Eurovision Young Musicians in Edinburgh, waar ze België vertegenwoordigde.

Sinds 2013 vervolmaakt Alexandra zich aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth, onder leiding van Augustin Dumay.

 

Léon Blekh

Leon Blekh is geboren in Antwerpen op 12/12/99 en studeert nu aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en volgt les bij zijn vader, voormalig student van David Oistrakh en Dorothy DeLay.

Hij heeft veel prijzen gewonnen op verschillende concours, zoals het Prinses

Christina Concours (2de prijs), het Iordens Concours (1ste prijs), het Brueghel Concours (1ste prijs), de Soloist-Competition of Antwerp (1ste prijs), Belfius National Competition (1ste prijs)…

Hij heeft o.a. opgetreden in het Concertgebouw in Amsterdam, Dr. Anton Philipszaal in Den Haag, La Monnaie in Brussel, Frits Philips Muziekgebouw in Eindhoven, Rustaveli Theatre in Tbilisi, Kölner Philharmonie, Tivoli Vredenburg in Utrecht…

Bovendien heeft hij deelgenomen aan verschillende festivals zoals het Amsterdams Grachtenfestival, Delft Chamber Music Festival, Puigcerda Festival, Chamber Music Festival of Antwerp, Arte Amanti Festival 2018, Menuhin Festival (Gstaad Academy), Verbier Festival… Daarnaast heeft hij masterclasses gevolgd bij wereldbekende musici zoals Shlomo Mintz, Augustin Dumay, Sungsic Yang, Hagai Shaham, Felix Ayo, Barnabas Kelemen, Pavel Vernikov, Andrey Baranov, Gidon Kremer, Mihaela Martin…

In 2020 werd hij 3de prijswinnaar van het Nederlands Vioolconcours Oskar Back.

Vanaf 2019-2020 is Leon Artist in Residence in de prestigieuze Koningin Elisabeth Muziekkapel in Waterloo, waar hij studeert bij Augustin Dumay.

 

Simon Adda-Reyss

 

In 1991 werd hij toegelaten tot het Conservatoire National de Région (CNR) in Parijs, waar hij begon aan de pianoklas van Pierre Réach en de orgelklas van Marie-Louise Langlais. Tegelijkertijd werkte hij samen met Laurence Allix, een gerenommeerd leraar. In 1993 won hij de Ermend-Bonnal prijs op het eerste André Marchal Internationaal Orgelconcours in Biarritz. In 1994 trad hij toe tot het Conservatoire National Supérieur de Musique (CNSM) in Parijs in de pianoklas van Jean-François Heisser en studeerde kamermuziek bij Christian Ivaldi. Hij kreeg de eerste prijs voor piano. Daarna volgde hij een vervolgopleiding in Colmar in de klas van Rena Shereshevskaya, terwijl hij compositie studeerde aan de CNSM in Parijs.

Simon Adda-Reyss had het voorrecht bij verschillende gelegenheden raad te krijgen van de meester Olivier Messiaen. Als organist, pianist, kamermusicus of solist met orkest treedt hij regelmatig op in Parijs (Théâtre du Châtelet, auditorium van het Musée d’Orsay, Maison de Radio-France, enz.), in de provincies en in het buitenland, met name in Moskou, waar hij speelde in de grote zaal van het Conservatorium van Tsjaikovski onder leiding van Yuri Bashmet, en in Japan. Hij is de begeleider geweest van de zangeres Jane Rhodes. Onlangs speelde hij de Histoire de Babar van F. Poulenc met de actrice Marie-Anne Chazel.