Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Joseph JONGEN (1873-1953)                                                     Valse, op.35

Louis de CAIX D’HERVELOIS (1670-1760)

          Suite n°2 en Ré mineur / Suite n°2 d-Moll

Prélude – Menuett – Plainte – La Neapolitaine

Grandville BANTOCK (1868-1946)                Hamabdil : Hebrew melody

Luigi Maurizio TEDESCHI (1867-1944)                                    Elegia op. 22

August de BOECK (1865-1937)                                                      Cantilene

 

Avec le soutien de / Met de steun van

 

 

 

 

de internationale loopbaan van de jonge Hongaarse celliste Eszter Karasszon heeft haar gebracht naar een aantal Europese landen, China, Israël en de VS. .

DIn 2016 haalde ze haar diploma met de hoogstZe triomfeerde in 2015 op de David Popper Internationale Wedstrijd voor Celloe onderscheiding aan de Franz Liszt Academie met haar interpretatie van het Eerste Cello concert van Sjostakovitsj. Naast haar carrière als soliste oogst Eszter ook succes in kamermuziek. Haar eigen ensemble zorgde voor een ‘storm’ op de Ernö Dohányi Kamermuziek Wedstrijd. Ze maakt trouwens geen verschil tussen soleren en in kamermuziek spelen. ‘Iedere vorm van muziek is kamermuziek’, aldus Eszter. Hongaarse moderne componisten (Kodály, Bartók, Dohnányi, Vajda, Gárdonyi) behoren met voorkeur tot haar repertoire. Ze stelt het op prijs klassieke muziek te demystifiëren. Ze gelooft dat goede muziek niet alleen in concertzalen hoort, maar ook overal.

 

.Alyssia Hondekijn, Belgische harpiste, studeerde aan de Koninklijke Conservatoria van Bergen en Brussel in de klassen van Ingrid Procureur en Annie Lavoisier. Z

 

Ze speelde voor de cd Ophélia, Sone volgt regelmatig masterclasses met beroemde harpisten, zoals G. Lorenzini, I. Moretti, X. de Maistre, S. Blassel, …g of Exile van de Belgische sopraan Clara Inglese.

Ze nam deel aan de première van de kameropera Verlaine au secret van de Belgische componist Adrien Tsilogiannis in het kader van Mons 2015.

Als gepassioneerde kamermusicus speelt Alyssia regelmatig met het ensemble L’Heure de Musique en met het Quercus Trio (fluit, altviool en harp). Ze soleerde met het Orchestre de Chambre de Wallonie o.d.l. van Augustin Dumay, Frank Braley en Jean-Pierre Wallez.

Ze deelt haar passie voor muziek en harp als docente aan de Saint-Nicolas Academie en aan de Kalleis school in Waterloo.

 Over het programma

 

Dit programma is ontstaan naar aanleiding van de ontmoeting van twee getalenteerde jonge Europese muzikanten : Eszter, celliste uit Hongarije en Alyssia, harpiste uit België. Het is een muzikaal eerbetoon aan beide landen met componisten zoals Zoltan Kodaly (Hongarije) en Joseph Jongen en August de Boeck (België).

Het mengt ook de warme en harmonieuze tonen van de cello en de harp, door originele composities zoals de Elégie van Luigi Maurizio Tedeschi en Hamabdil van Grandville Bantock.