Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

OFFENBACH CELLO DUETTEN:

PROGRAMMA

Duo op.49, n°5 in fa groot

Allegro Non Troppo

Adagio – Tempo du Minuetto

 

Duo op.53, n°1 in si mol groot

Allegro

Adagio

Allegro

 

Duo op.51, n°2 in si klein

Allegro non troppo

Cantabile

Allegretto

 

Duo op.52,  n°1 in fa groot

Allegro

AdagioALEXANDRE BUGHIN Alexandre Bughin (°1995) is een Belgische cellist, onlangs afgestudeerd van het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen in de klas van Justus Grimm. Op dit moment zet hij zijn opleiding voort bij Matias de Oliveira Pinto aan de Musikhochschule van Münster. Tussen 2017 en 2018 was Alexandre lid van het jeugdorkest van de Europese Unie (EUYO), waar hij heeft gespeeld onder leiding van o.a. Vasily Petrenko, Manfred Honeck en Gianandrea Noseda in Londen, Amsterdam, Warschau, Berlijn, Dubai, Ferrara, Bolzano, Grafenegg … Daarnaast speelde hij in samenwerking met het EUYO ook in verschillende kamermuziekprojecten. Hij speelde reeds mee in talrijke orkesten en ensembles in België zoals Young Belgian Strings, Antwerpen Camerata, Les Basses de Bruxelles, Opera van Vlaanderen, Opéra Royal de Wallonie en Antwerp Symphony Orchestra. Als kamermuzikant en solist nam hij deel aan verscheidene festivals in het binnen- en buitenland (Été Mosan, Il pleut des cordes, B-Classics, Klara Festival, Festival Musiq’3, Grafenegg Music Gallery, Bolzano Festival Bozen, Festival Pablo Casals, …). In 2019 behaalde hij een eerste prijs op het “Grand Prize Virtuoso”- concours in Brussel. Hij ontving er ook de prijsvan beste Belgische muzikant. Alexandre heeft bijgedragen tot verschillende CD-opnames: “Amour & andere Probleme” (Benoît Mernier, Patrick Leterme), “Les Ogives” (Nicolas Paternotte, Philippe Cloes) en “Cité Moderne” (Jimmy Bonesso). Hij speelt regelmatig samen met pianist Nicolas Paternotte, met wie hij het repertoire van sonates voor cello en piano verkent. Recentelijk richtte hij samen met saxofoniste Andrea Van Acker ook het duo ANCHOR op.;,de twee artiesten hebben als doel twee instrumenten te verenigen die niet vaak met elkaar geassocieerd worden.

CAMILLE LEDOCQ Camille Ledocq (°1995) studeerde in 2018 af van het Conservatoire Royal de Bruxelles. Na 2 jaar Bachelor in Namen (IMEP) in de klas van Éric Chardon en Sarah Dupriez, werd ze in het Conservatoire Royal de Bruxelles toegelaten, van waar ze met grote onderscheiding afstudeerde en waar ze lessen kreeg van Marie Hallynck en Francis Mourey maar ook van Guy Danel, Muhiddin Durruoglu, Edmond Baert en Henri Demarquette. Daarnaast behaalde Camille in 2019 ook een Educatieve Master aan het Conservatorium van Bergen (Arts2). Ze volgde ook masterclasses bij Niklas Schmidt en Philippe Müller. Ze werd twee keer laureaat van de Belfius Classics wedstrijd in cello en kamermuziek (2013). Ze ontving ook tweemaal de Edmond Baert prijs (2013 en 2017). Sinds het behalen van haar Educatieve Master in Bergen, geeft ze lessen in verschillende muziekacademies en vzw’s. Van 2014 tot 2018 was ze lid van het orkest “Young Belgian Strings” onder leiding van Dirk Van de Moortel en had ze de kans om samen te spelen met o.a. Lorenzo Gatto, Camille Thomas, Tobias Feldmann, Jodie Devos, Marie Hallynck en het Danel Kwartet. Dit op prachtlocaties: Chapelle Musicale Reine Elisabeth, het Concertgebouw van Brugge, Flagey,… Ze speelde onlangs ook met orkesten zoals het Nationaal Orkest van België (NBO), het orkest van het Musiq’3 Festival, het Ensemble Instrumental van Wallonië, de Muziekkapel van Doornik, Musicals “Sunset Boulevard” en “My Fair Lady” in het festival Bruxellons en Antwerpen Camerata. Als gepassioneerde kamermuzikant treedt ze vaak op met Trio Atacama en Ensemble Ontano en heeft al gespeeld in het kader van het Musiq’3 Festival en in het Festival Courants d’Airs op het Conservatoire Royal de Bruxelles. Met die ensembles volgde ze masterclasses bij Francis Mourey, Guy Danel, Muhiddin Durruoglu, het Zemlinsky Kwartet, Prazak Kwartet, Talich Kwartet en Artis Kwartet.

Alexandre Bughin en Camille Ledocq kennen elkaar sinds hun kindertijd, toen ze beiden deelnamen aan de muziekstages van Rigaudon VZW. Hun wegen kruisten opnieuw tijdens hun studies aan het IMEP, en later bij de Young Belgian Strings. Gezien hun vriendschap, hun gedeelde passie voor kamermuziek en hun wens om een origineel project te ontwerpen, beslisten ze in 2019 om een programma op te bouwen rond de duos voor 2 cellos van Jacques Offenbach (1819-1880). Offenbach was componist maar vooral ook cellist en schreef tussen 1839 en 1855 de cello-methode: ‘Cours méthodique de duos pour deux violoncelles’. Vooral gekend voor zijn operettes; het repertoire voor cello, het leven en het werk van Offenbach blijft nog redelijk onbekend maar zeker niet onbemind.