Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

BRAHMS Valses opus 39

DVORAK2 Danses slaves (n° 1 opus 46-n°10 opus 72)

BRAHMS  2 Danses Hongroises (n°1 et 5)

RAVEL Rhapsodie espagnole : Prélude à la nuit, Malaguena, Habanera, Feria


Jean-Claude Vanden Eynden

Jean-Claude was slechts 16 jaar toen hij laureaat werd in de internationale muziekwedstrijd Koningin Elisabeth in 1964.Sindsdien heeft hij een brillante carrière die hem naar gereputeerde festivals brengt(Prades,Delft, Seoul, Stavelot) Hij werkt samen met het symfonisch orkets van sint Petersburg, de Koninklijke Philharmonie van Londen, het Residentie Orkest van De Haag, Het Nationaal Orkest van België,  l’Orchestre Philharmonique Royal de Liège , enz …. Hij is eveneens een prachtig kamermuziek speler, die speelt met partners van het hoogste niveau: Véronique Bogaerts, Marie Hallynck, Augustin Dumay, Gérard Caussé, Frans Helmerson, José Van Dam. Actuellement, il enseigne à la Chapelle Musicale Reine Elisabeth, et  est directeur artistique du Centre Musical Eduardo Del Pueyo.

 

 

 

 

Zij werd eerst gevormd door haar moeder , zij gaf haar haar eerste recital op 5 jarige leeftijd en ontvangt ditzelfde jaar de César Franck prijs.Door haar ontmoetingen met Gyorgy Cziffra wordt zij de jongste laureaat van de stichting en met Martha Argerichis , op 14 jarige leeftijd, wordt dit de beslissende stap naar haar leven als pianiste.Zij studeert aan het Conservatoire Royal de Bruxelles, vervolgens aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth bij Jean Claude Vanden Eynden, aan de Hochschule der Künste de Berlin, aan Mozarteum de Salzbourgaan het Lemmens instituut  in Leuven alsook aan CNSM van Parijs onder leiding van Michel Beroff, Brigitte Engerer en Jacques Bouvierin de 3e cyclus.

Eliane Reyes is drie keer genomineerd voor de International Classical Music Awards en heeft de Octaven of Music in België voor haar hele carrière ontvangen. Een documentaire van 45 minuten over haar muzikale carrière “Young solists, great destinies” geregisseerd door Thierry Loreau en Pierre Barré is aan haar opgedragen op de Belgische nationale televisie RTBF. Ze verschijnt ook in een documentaire over Clara Haskil op ARTE “The Mystery of the Interpreter”. Tegenwoordig geeft ze les aan het Koninklijk Conservatorium voor Muziek in Brussel en het Nationaal Conservatorium voor Muziek in Parijs. Als ereburger van haar geboortestad Verviers (België), werd zij de eerste Belgische pianist die het onderscheidingsteken “Ridder in de Orde van Letteren en Letteren” in Frankrijk ontving.