Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

“L’opéra au fil du temps”


Henri PURCELL  When I am laid in earth, Didon & Enée, Air de Didon

Wolfgang Amadeus MOZART Parto, parto, ma tu ben moi, La Clemenza di Tito, Air de Sextus

Camille SAINT-SAËNS Mon coeur s’ouvre à ta voix, Samson et Dalila, Air de Dalila

Ruperto CHAPÌ  Carceleras, Las hijas de Zebedeo, Air de Luisa

Pietro MASCAGNI Voi lo sapete, o mamma, Cavalleria Rusticana, Air de Santuzza

Igor STRAVINSKY Nonn’ erubescite, reges, Oedipus rex, Air de Jocaste

Pierre LIÉMANS et Laurence FRÈRE Mezzo


AURORE BUREAU, mezzo-oprano

 

AURORE BUREAU, mezzo-soprano

De Belgische mezzo-sopraan Aurore Bureau haalde in 2016 haar diploma in zang op het Institut de Musique et Pédagogie in Namen met de hoogste onderscheiding. Ze kreeg lessen van Françoise Viatour en Elise Gäbele. Verder studeerde ze ook met Benoît Mernier, Patrick Leterme en Daniel Thonnard op het European Vocal Department waar ze in 2018 een master in lyrische kunst haalde. Ze werkt nu samen met David Miller om haar vorming te voltooien.

Haar repertoire omvat kerkmuziek en opera. Zetrad als soliste op o.m. de Piccola Messa solenne van Rossini en het Reqiem van Verdi.

Ze debuteert in de Munt als koorlid in Alcina van Haendel met het orkest les Talents Lyriques en dirigent Christophe Rousset.

In het Opéra Royal de Wallonie vertolkt ze de rol van Fenena in Nabuccolo in 2016. Vevolgens crëert ze een nieuwe opera voor de jeugd : Carmencita et les dragons in 2017 en 2018. In maart 2019 bekleedt ze de rol van Dame Marthe in Faust van Gounod in de Fabrique Opéra du Val-de-Loire onder de leding van Clément Joubert.

Haar volgende engagementen brengen ze naar Honfleur voor Dalila in Samson et Dalila van Saint-Saëns, naar Brussel voor de Wesendonck Lieder van Wagner en naar Perpignan voor de Requiems van Mozart en Verdi.

MARTIN GENNEN

MARTIN GENNEN

Martin Gennen begon met zijn zevenste piano te spelen. Na afsluiting van de Muziekacademie van Malmedy, neemt hij deel aan een Master Class van pianiste Juliana Steinbach. In2013 wordt hij opgenomen in de klas van Fabian Jardon aan het Institut de Musique et de Pédagogie (IMEP) in Namen. Hij wint in het zelfde jaar de tweedeprijs op de nationale wedsrijd Belfius. Naast de piano interesseert zich Marin voor zang. Sinds 2014 is hij lid van de knapenkoor van de St. Aubijn Cathedrale in Namen en van de IMEP-kamerkoor. In oktober 2016 speelt hij op het Pianofestival van het IMEP en neemt deel aan een master class gegeven door Jean-Claude Vanden Eynden. Bovendien is hij co-organisator van Musiques Emportées, een driedaagse festival dat in de salons van het Villers huis in Malmedy plaatsvindt. Met zangeres Isabelle Jacques en zanger Olaf Bär doet hij mee aan een masterclass in De Munt. Na zijn Bachelor in piano engageert zich Martin in een gespecialiseerde Master in zangbegeleiding met Mathias Lecomte in het IMEP. In 2019 verbljft hij vijf maanden lang in de klas van Alexander Schmalcz op de Hochschule für Musik und Theater Felix Mendelssohn Bartholdy in Leipzig in het kader van het Erasmusprogramma.

Henri PURCELL (1659- 1695)

Engelse componist van barokmuziek, wiens werk ook nu nog dikwijls wordt uitgevoerd en opgenomen. Zijn werk behoort tot het belangrijkste barokrepertoire.

Wolfgang Amadeus MOZART (1756-1791)

Ook componeerde hij solomuziek zoals pianosonates, en kamermuziek, waaronder sonates voor diverse instrumentale bezettingen en strijkkwartetten en –kwintetten.

Camille SAINT-SAËNS (1835-1921)

Een deel van het oeuvre van Saint-Saëns heeft repertoire gehouden, waaronder de Derde symfonie (de Orgelsymfonie), de Danse macabre, het Carnaval der dieren, diverse soloconcerten, veel kamermuziek en de opera Samson et Dalila.

 Ruperto Chapí LORENTE (18511909), Villena, Madrid, .Spaanse componist, in wezen zarzuelas.

Pietro MASCAGNI (18631945) Livourne, Rome.  Italiaanse componist van de belangrijkste opera van het begin van de 20e eeuw.

Igor STRAVINSKY (18821971)

Russische componist van moderne muziek, beschouwd als een van de meest invloedrijke componisten van de twintigste eeuw.

Pierre LIÉMANS  Pierre Liemans zijn professionele opleiding aan de Koninklijke Conservatoria van Luik, Brussel en Bergen, waar hij de pianodiploma’s behaalde in de kamermuziekklas van Diane Andersen. en in orgel, evenals verschillende prijzen in begeleiding en geschriften. In 2004 won hij de eerste prijs voor compositie met de sonate voor klarinet en piano op.22 op de internationale wedstrijd T.I.M. in Rome. Dit evenement zal hem ertoe brengen om een ​​CD op te nemen met de klarinettist Jean-Luc Votano en in 2012 begon hij met het muzikale schrijven van “MINE” in samenwerking met Christophe Leurquin.

Laurence FRÈRE Professor zang – mezzo aan Academia de musique de Quaregnon en La Bouverie.