Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

 

GRIEG SONATE NO 2 opus 13 en sol majeur

 

  1. Allegro vivace
  2. Allegretto tranquillo
  3. Allegro animato

 

GRIEG SONATE NO 3 opus 45 en do mineur

 

  1. Allegro molto ed appassionato
  2. Allegretto espressivo alla Romanza
  3. Finale allegro animato

Ce concert est offert par

 

* Les concerts auront lieu de mardi au vendredi à l’exception du 21/07/21

Sylvia Huang

De Belgische violiste Sylvia Huang wordt geprezen voor haar “ware lyriek en ontroerende muzikaliteit, haar eenvoud en sensibiliteit”, haar “zeer gevarieerd kleurenpalet” (Le Soir) en als een muzikant met “integriteit, emotie” en een “rijke klank” (De Standaard). In mei 2019 werd ze laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd en ze won de Prix Musiq’3 du Public en de Canvas-Klara Prijs. Ze kreeg daarnaast de Caecilia-prijs voor Jonge Musicus van het Jaar 2019 uitgereikt door de Belgische Vereniging van de Belgische Muziekpers.

In februari 2021 maakte Sylvia haar debuut met het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Andrew Manze met Mozart vioolconcert K.218 en werkte samen met vele orkesten zoals het Belgian National Orchestra, het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, de Bad Reichenhall Philharmoniker, in zalen zoals het Palais des Beaux-Arts de Brussel, Studio 4 Flagey, de Vlaamse Opera in Gent, deSingel in Antwerpen en het Concertgebouw in Amsterdam.

Geboren in 1994, leerde Sylvia het vak van haar vader en studeerde verder aan de Académie des Arts de la Ville de Bruxelles, en daarna met Alexei Moshkov en Liviu Prunaru bij het Conservatorium van Amsterdam. Ze won eerste prijzen op de National Musical Competition Belfius Classics in 2004 en de Lions European Musical Competition in 2008. Sylvia Huang deed orkestervaring op bij het European Union Youth Orchestra en werd in september 2012 tweede violiste bij het Nationaal Orkest van België; in 2013 werd ze gepromoveerd tot co-solovioliste voor dat ze in 2014 lid van het Concertgebouworkest werd.

Voor Sylvia werd in 2015 een viool van Carlo Ferdinando Landolfi uit ca. 1750 aangekocht en aan haar in bruikleen verstrekt door de Concertgebouworkest Foundation.

 

 

Eliane Reyes

 

Eliane Reyes, uitgenodigd op podia overal ter wereld, verleidt door haar muzikale persoonlijkheid, zij durft onophoudelijk nieuwe voren te graven, door steeds die subtiele toets te behouden die haar identiteit is.

Eerst opgeleid door haar moeder, gaf zij haar eerste recital op 5 jarige leeftijd en ontving in datzelfde jaar de César Franck prijs. Haar ontmoeting met Gyorgy Cziffra op tienjarige leeftijd, die haar de jongste laureate van zijn stichting maakte, en haar ontmoeting met Martha Argerich op 14-jarige leeftijd, markeerden een beslissende stap in haar leven als pianiste. Zij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, vervolgens aan de Chapelle Musicale Reine Elisabeth bij Jean-Claude Van den Eynden, Eliane Reyes werd driemaal genomineerd voor de “International Classical Music Awards” en kreeg de “Octaves” van de muziek in België voor haar hele carrière.

Een documentaire van 45 minuten over haar muzikale carrière, “Jeunes solistes, grands destins”, geregisseerd door Thierry Loreau en Pierre Barré, werd aan haar gewijd op de Belgische nationale televisie RTBF.

Tegenwoordig doceert zij aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel en aan het Conservatoire National Supérieur de Musique van Parijs.

Ereburger van haar geboortestad Verviers (België), werd zij de eerste Belgische pianiste die in Frankrijk het insigne van “Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres” ontving.