Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Une vie de musique Een leven vol muziek

 

Sarah is geboren in Brussel op 3 november 1984. Omringd door musici sinds altijd, begint ze rap op de cello volgens de methode Suzuki met Ruben Rivera.te  Als haar professor naar Lyon geroepen wordt om er de toekomstigesuzuli opleiders te vormen, gaat Sarah naar de klas van Viviane Spanoghe in de academie van Zaventem. Vervolgens als zij les gaat geven in het Conservatorium, gaat ze naar Claudine Steenackers in e academie van Waterloo. Op 13 jarige leeftijd begint ze haar cursus van muziek theorie in het Conservatorium en haar kwaliteiten als jonge celliste worden beloont met de “Médaille du Gouvernement” alsook met de tweede prijs Belfius Classics.A

 

Op 15 jarige leeftijd gaat ze naar de prestigieuse klas van Marie Hallynck in het” Conservatoire Royal de Bruxelles. Twee jaar later behaalt ze haar Eerste Prijs voor cello tegelijkertijd dat ze haar middelbaar onderwijs behaalt, optie fysica en moderne talen en behaalt ze ook de tweede prijs van de “Concours franco-belge voor cello(Concours Edmond Baert).

 

Overtuigd dat ze haar weg gevonden heeft perfectionneerd ze zich verder tot op de hoogste graad. Tegelijkertijd volgt ze ook een cyclus om zich te perfectioneren  aan het “Conservatoire de Toulouse” met Lluis Claret en begint met de barokke cello bij Bernard Woltèche. Ze wordt ook gevraagd om de klassen voor kamermuziek te versterken in de Muzikale Kapel Koningin Elisabeth die op dit ogenblik geen cello  hadden. Ze bekomt haar licentie met grote onderscheiding en dit op slechts 20 jarige leeftijd.

 

Geen sprake van daar te stoppen: zij vliegt naar Finland. In dit land, dat haar fascineert sinds  haar jonge jaren, gaat ze naar de klas van Martti Roussi in de Sibelius Academy. De meester, laureaat en vervolgens jurylid van de Tchaikovski Wedstrijd overtuigt haar haar artistieke identiteit te ontwikkelen die haar technische kunde harmonieus zou vervolledigen.

Ze komt terug van Finland met de Servais Prijs  van de internationale Rotary Cello Competitie Servais. Gepassioneerd door het onderwijs, behaalt ze haar diploma van professor in het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Ze leert er de phychologie en de ontwikkeling van het kind inzake methodologie en communicatie.

Tijdens de zomer 2009, op het Festival Casals de Prades, benadert Sarah de grote Finse cellist , Arto Noras, die haar voorstelt een derde vervolmakings cursus te volgen in Hamurg. Sarah integreert dus haar klas aan de Musikhochschule en wordt tevens assistente in het Conservatoire Royal de Bruxelles voor de lessen Cello en kamermuziek.

Ze verdeelt haar tijd tussen Hamburg en Brussel gedurende twee jaar, zonder te vergeten op te treden en deel te nemen aan wedstrijden. Ze behaalt de 3e prijs van Elise Meyer Internaional Competition, en be-eindigd met brio het Konzertexamen in Hamburg met het concerto van Dvorak onder leiding van Christof Prick.

Ze is ook docent cello en kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en aan het Instituut voor Muziek en Pedagogiek van Namen, en cellodocent aan het Eduardo Del Pueyo Muziekcentrum en de Brusselse cellocursus. Sarah Dupriez doceert ook Muziekacademie van Sin-Lambrechts-Woluwe.

Ze vormt met vele collega’s verschillende ensembles van kamermuziek: het duo Volta Subito Vincent Hepp, allemaal met New Generation Eliane Reyes, Cecile Laschenko en Laurence Koch, ze treed regelmatig op, omringd door Véronique Bogaerts en Jean-Claude Vanden Eynden , evenals pianisten Tomoko Honda en Jean-Philippe Koch.  

Onlangs is het Luiks kamer orkest Orchestra uit de as herboren en Sarah Dupriez heeft de eer om als solo cellist te zijn gekozen.

Tomoko Honda heeft gestudeerd aan de Liszt Academy in Boedapest, de Queen Elisabeth Music Chapel en de Musikhochschule in Keulen. In 2001 won ze de Eerste Internationale Minerbio Prize in Bologna, en Weiner Chamber Music Competition in Budapest, de tweede European Competition Award in Turijn in 1998, en in 2000 het International Competition Carlo Soliva, en de derde Contest Prijs C.Togni International Piano Competition en de Zinetti International Chamber Music Competition in 2006. Met de keuze van de kleuren en innovatieve verkenningen op het gebied van de hedendaagse muziek  verscheen ze als solist in de meest prestigieuse zalen , op festivals als Ars Musica, Klara Festival en het Festival Balsa Marni België, de Gaudeamus Muziekweek , Trondheim kamermuziekfestival, het Implse-festival in Graz, het internationale festival voor hedendaagse muziek in Boedapest en het Menton-festival. Ze heeft samengewerkt met componisten als G. Kurtág, G.Ligeti, P.Eötvös, P.Dusapin, T.Hosokawa, G.Crumb, en ze heeft veel nieuwe werken gemaakt, uitgevoerd en opgenomen. Gepassioneerde kamermusicus, ze werkt in verschillende partnerschappen met kleine en grote ensembles. Tomoko is verschenen op de podia van het operagebouw van Lille, het Van Gogh Museum, het Palais des Beaux-Arts, Flagey, Wigmore Hall en heeft heel wat  getoerd door Europa, Azië, Amerika uit Zuid en Japan. Daarnaast heeft ze verschillende tv- en radio-opnames gemaakt – Radio 3 (Verenigd Koninkrijk), Radio Bartok en National Hungarian TV (Hongarije), Music 3 en Klara (België). Sinds 2012 is zij werkzaam als pianist-begeleider aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, en zij werkt regelmatig samen als officiële begeleider voor internationale wedstrijden (internationale wedstrijd Adolf Sax, internationale wedstrijd Jean Marie Londeix, enz.).Johannes Brahms, Sonate opus 38 en mi mineur

  1. Allegro non troppo
  2. Allegretto quasi minuetto
  3. Allegro

 

Robert Schumann, Fünf Stücke in Volkston

  1.  Mit humor “Vanitas vanitatum
  2. Langsam
  3. Nicht schnell, mit viel Ton zu spielen
  4. Nicht zu rasch
  5. Stark und markiert