Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Duo Made in Belgium

James Bond Medley

 

Ballade Traditionnelle Irlandaise

Danny Boy

 

Danse Traditionnelle Grecque 

Misirlou

 

Modest Moussorgsky

Baba Yaga et la Grande Porte de Kiev

(arr. Made in Belgium)

 

Tõnu Kõrvits

Peegeldused Tasasest Maast

(arr. par Duo Made in Belgium)

 

Duo Made in Belgium

Made in Belgium Medley

LE DUO Made In BELGIUM

 

Duo Made In BELGIUM

 Via creativiteit, spontaniteit en virtuositeit beoogt het Duo Made in Belgium, een atypische combinatie van cello en accordeon, zijn publiek verrassende sonoriteiten aan te bieden, en dat op het kruispunt van de jazz, klassieke muziek en wereldmuziek. De twee musici, Pierre Fontenelle op cello en Cristian Perciun op accordeon, vertoeven graag in een niet te klasseren repertoire. Bovendien zijn hun arrangementen en composities nu eens gedurfd, dan weer ontroerend. Pierre en Cristian ontmoetten elkaar aan het IMEP (Institut Supérieur de Musique et de Pédagogie) in Namen. Sinds het begin van hun samenwerking traden ze regelmatig op in België, Frankrijk en het Groothertogdom Luxemburg en waren ze te horen op festivals zoals het Klara Festival, Les Festivals de Wallonie, Les Fêtes de Wallonie en Museum Night Fever. In 2017 ontvingen ze een Eerste Prijs / Gouden Medaille op het zesde Concours International d’accordéon Accordé’Opale (Frankrijk) in de categorie Kamermuziek. Dit seizoen ondernemen ze onder andere een tournee in Taiwan.

———————

 

Contact

fontenellepierre@gmail.com

(0)467 150 800

 Modeste Petrovitch Moussorgski (1839-1881), Sint-Petersburg.

Modest Moessorgski was de zoon van een verarmd grootgrondbezitter. Hij werd opgeleid als officier, maar was meer geboeid door de muziek. Hij componeerde voor piano, waarna zijn werken (postuum) door anderen, onder wie Maurice Ravel en Nikolaj Rimski-Korsakov, werden georkestreerd. Als lid van Het Machtige Hoopje zette hij zich in voor een nationale Russische muziek. Na enkele voorspoedige jaren, met als hoogtepunt het schrijven van zijn opera Boris Godoenov, raakte zijn leven in verval. Moessorgski was gedwongen een betrekking te vervullen, leefde eenzaam en gaf zich meer en meer over aan alcohol. Dit was de oorzaak van zijn dood op 42-jarige leeftijd. Hij overleed arm in een ziekenhuis in Sint-Petersburg. De schilder Ilja Repin schilderde het beroemde portret van de componist enkele dagen voor diens dood, toen hij al in het ziekenhuis verbleef. Moessorgski werd begraven op de Tichvin-begraafplaats bij het Alexander Nevski-klooster.

 

Tõnu Kõrvits   Tõnu Kõrvits studeerde in 1994 af aan de compositieafdeling van de Estse Academie voor Muziek en Drama van Raimo Kangro en volgt masterstudies bij professor Jaan Rääts. Tijdens zijn studie nam hij ook deel aan masterclasses voor jonge arrangeurs met het Metropole Orkest en dirigent Vince Mendoza (Hilversum, Nederland, 1997), evenals de masterclass van componist Stephen Montague (Gdansk, Polen, 1998). Sinds 2001 doceert hij compositie en instrumentatie aan de Estse Academie voor Muz