Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

F.MOMPOU​ La fontaine et la cloche​​​

Le lac

M.RAVEL​​ Une barque sur l’océan

Jeux d’eau

G.FAURE ​​Barcarolle No 4

C.DEBUSSY​ Reflets dans l’eau

Les Jardins sous la pluie

Brouillards

Ondine

​​​                      Ce qu’a vu le vent d’Ouest

Ce concert est offert par

* Les concerts auront lieu de mardi au vendredi à l’exception du 21/07/21

Pascal Rogé

 Pascal Rogé, die geboren is in een familie die al verschillende generaties muzikanten telt, werd al op jonge leeftijd ondergedompeld in de wereld van de muziek. Als wonderkind trad hij op negenjarige leeftijd voor het eerst in het openbaar op. Na zijn briljante studies aan het Parijse Conservatorium won hij verschillende belangrijke internationale prijzen, waaronder de hoogste onderscheiding van het Concours Marguerite Long-Jacques Thibaud.

Ook de grote pianist Julius Katchen en de legendarische Nadia Boulanger hadden een beslissende invloed op zijn artistieke en menselijke ontwikkeling.

Van zijn familie heeft Pascal Rogé de liefde voor de Franse muziek gekregen, waarvoor hij zich gedurende zijn hele carrière heeft ingezet, zowel bij zijn opnamen als tijdens zijn concertreizen.

 

Zijn uitgebreide discografie voor Decca omvat de namen van alle grote Franse componisten: naast zijn verkenning van de werken van Fauré, Debussy en Satie, heeft hij twee bekroonde complete pianoconcerten van Saint-Saëns en Ravel onder leiding van Charles Dutoit opgenomen, terwijl een van zijn Poulenc opnamen in 1998 de Gramophone Award voor opname van het jaar won). Het jaar daarvoor had de artiest zijn eerste Gramophone Award ontvangen in de categorie “Kamermuziek”.

 

Elk seizoen wijdt hij meer dan vijftig concerten aan Franse muziek in Europa (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Engeland, Finland), maar ook in de Verenigde Staten (met name in Carnegie Hall), in Nieuw-Zeeland of in Azië, met name in Japan, waar hij regelmatig lesgeeft en speelt.

 

“Rogé Edition”, gedistribueerd door Onyx, is nu zijn eigen opnameproduktie en onder dit label zijn reeds een tiental Cd’s uitgebracht, waaronder de complete pianowerken van Claude Debussy.

 

Ook lesgeven is een belangrijk onderdeel van zijn activiteit, want hij geeft les aan de Royal Academy of Music in Londen en aan de Ecole Normale de Paris, en geeft regelmatig masterclasses in de VS, Frankrijk en Korea.