Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

J.BRAHMS Scherzo Op.4
Rasch und feurig – Trio I – Trio II Molto espressivo

 

L.v.Beethoven: Sonate Op. 90
Mit Lebhaftigkeit und durchaus mit Empfindung und Ausdruck Nicht zu geschwind und sehr singbar vorgetragen

 

C.Debussy: preludes (selectie / sélection)

Les collines d’Anacapri Des pas sur la neige
Ce qu’a vu le vent d’ouest La fille au cheveux de lin La puerta del vino
Feux d’artifice

 

* Les concerts vinden  plaats van dinsdag tot vrijdag met uizondering van 21/07/21

concert gegeven door Gravin Ferretti di Castelferretto

 

Piet Kuijken

 

Piet Kuijken (°1972) studeerde o.m. bij Jan Michiels, André De Groote en Menahem Pressler. Hij behaalde Hogere Diploma’s piano en kamermuziek met grootste onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en het Performer Diploma aan Indiana University met een BAEF Fellowship. Hij is winnaar van de prijzen E.Ollin, M.Lefranck, M.Horlait-Dapsens, de “CERA-Jeugd en Muziekprijs 1994” en de Schumann Concerto competition te Bloomington.

Hij is sinds 2002 docent piano en pianoforte aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, gastprofessor pianoforte aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en geeft kamermuziekseminaries aan het Orpheus Instituut te Gent. Sinds 2016 doceert hij ook pianoforte aan de Sorbonne te Parijs (Master Interprétation de Musiques Anciennes).

Hij trad als solist en kamermusicus wereldwijd op en vele concerten werden door radio en televisie uitgezonden. Hij was jurylid in het Internationaal Pianoforte Concours Musiqua Antica te Brugge in 2016 en 2019.

Piet Kuijken vormt het Talisma pianotrio met Naaman Sluchin en Amy Norrington en speelde vaak met zijn vader Wieland Kuijken, Barthold Kuijken, Albrecht Breuninger, Boyan Vodenitcharov, Oxalys, het Collectief, Roel Dieltiens, Olsi Leka, Dietrich Henschel en vele anderen. Zijn gelauwerde discografie (Choc du monde de la musique, Diapason d’or, Luister “10”, “Outstanding” IRR, “Gouden label” Klassiek Centraal etc.) omvat kamermuziek gaande van Bach tot Gubaidulina bij verschillende platenlabels en solo pianoforte opnames met werk van Robert Schumann, Beethoven (Fuga Libera), Mozart (Denon), Brahms (Passacaille) en Dussek (Brilliant Classics).