Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

.v. BEETHOVEN​ : Trio pour piano, violon et violoncelle / Piano trio Op.70 n.2

 

J.BRAHMS​​ : Trio pour piano, violon et violoncelle / Piano trio Op.8
Allegro con brio — Tranquillo — In tempo ma sempre sostenuto

Scherzo: Allegro molto — Meno allegro — Tempo primo Adagio

Finale: Allegro

 

Ce concert est offert par Nadine Terlinden

 * Les concerts vinden plats van dinsdag tot vrijdag met uitzondering van 21/07/2021a

Clara Evens

Clara Evens werd geboren in 1993 en kreeg op vierjarige leeftijd haar eerste vioollessen. In 2016 behaalde ze met grootste onderscheiding haar Masterdiploma en diploma concertmusicus in de klas van prof. Yuzuko Horigome aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, alsook een postgraduaat in kamermuziek. Na het behalen van deze drie diploma’s vertrok ze naar Berlijn om zich te vervolmaken bij Prof. Mark Gothoni.

Als soliste trad Clara onder meer op met het orchestra sinfonia SineForma, symfonieorkest Sint-Niklaas, l’Ensemble des Jeunes Solistes Belgique, strijkorkest KCB, ensmble Dextuor en strijkorkest Vivarte. Zo speelde ze onder meer vioolconcerti van Vivaldi, Bach, Mozart en Prokofiev in zalen zoals Teatro La Fenice (Italië) en Kitakami hall (Japan).

Ze is zeer actief als kamermuzikante en treedt regelmatig op in binnen- en buitenland.  In 2016 richtte ze het kamermuziekfestival ‘Classy Sundays’ op dat jaarlijks plaatsvindt in Aarschot (België).

Ze behaalde verschillende prijzen op nationale en internationale wedstrijden, waaronder een eerste prijs op Belfius Classics en een gouden medaille op het Concours European Jeunes Solistes in Luxemburg. In 2017 werd haar door het Conservatorium van Brussel de prijs ‘Maurice Lefranc’ toegekend voor verdienstelijk studenten.

Han Bin Yoon

Cellist Han Bin Yoon won prijzen op grote internationale wedstrijden, waaronder een tweede prijs op de Young Concert Artist International Auditions (2013) en een derde prijs én special award op de International Schoenfeld Cello Competition in Hong Kong (2013). Hij speelde als solist met orkesten zoals Orchestre Royal de Chambre de Wallonie (Mons), Thornton Symphony, Springfield (MO), Torrance, Palisades, Brentwood en Huntsville Symphonies.

Als artistiek directeur van het Belgium Cello Society organioseert hij het Cello Festival gelanceerd. Op het festival verschijnen internationale topcellisten op recitals, masterclasses, kamermuziekconcerten en concerto’s.

 

Yannick Van de Velde

 

Yannick Van de Velde werd geboren in het jaar 1990. Hij nam deel aan talrijke nationale en internationale wedstrijden. Hij kreeg de eerste prijs in de Dexia Wedstrijd, hij won de ‘Prix de la Fondation Chopin, Artiste de l’année’. Hij won prijzen bij verschillende belangrijke internationale pianowedstrijden zoals Busoni Piano Competition, Los Angeles Piano Competition, …

Yannick Van de Velde trad op over de hele wereld, zowel als solist als kamermusicus: de Filharmonie van Berlin, het Akropolismuseum in Athene of het Lincoln Center in New York, om maar enkele te noemen.

In 2020, tijdens het Beethovenjaar, speelt hij het volledige oeuvre uit het hoofd, zo’n 12u muziek.

Momenteel doceert hij de Akademie für Tonkunst in Darmstadt, Duitsland en het conservatorium van Luxemburg.