Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Dit concert wordt u aangeboden doorde Gravin Ferretti du Castelferretto

 

Wolfgang Amadeus MOZART (1756-1791)

Sonate en mi mineur / in d klein KV 304

 

Eugène YSAYE (1858-1931)

Sonate no 4 (1er mouvement / 1ste deel)

 

Johann Sebastian BACH (1685-1750)

Loure et Gigue de la Partita n° 3/Loure en Gigue uit de Partita nr.3 BWV 1006

 

Franz WAXMAN (1906-1967)

Carmen Fantasy

 

Frederic CHOPIN (1810-1849)

Nocturne en do mineur / in c klein (Arr. N. Milstein)

                                                                  Theodore Kim

begon op zijn zesde viool te spelen. Vanaf zijn negenste werd Igor Tkatchouk, oprichter van de Internationale Grumiaux wedstrijd,  zijn professor. In 2016 werd hij opgenomen in de Jong Talentenklas in het Conservatorium van Maastricht olv Piotr Jasiurkowski.

Sedert 2015 haalde hij de hoogste onderscheidingen in 15 wedstrijden in België, Tchechië, Italië, Luxemburg, Polen en Portugal. Hij won de 1ste prijs in 2019 in de VIIde International Wedstrijd Stockholm, de 2de Prijs in de Internationale Georg Telemann Competitie in Polen in 2020 en dit jaar de 1ste Grote Prijs van de XX-ste Internationale Kunstcompetitie  “Akordy Khortytsi” in Oekraïne.

Hij werd in juli 2021 uitgenodigd om te spelen in het “Internationale Festival Panticosa” in Spanje.

Theodore soleert regelmatig in België en Nederland en neemt deel aan festivals en masterclasses in Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Servië en Turkije.

 

 

                                                                     Philippe Ivanov

 

 

 

 

Sinds zijn debuut met orkest op negenjarige leeftijd heeft Philippe Ivanov met de beste Belgische en Bulgaarse orkesten gesoleerd.

Hij nam deel aan verscheidene festivals in Europa, de Verenigde Staten en Canada. Hij was te horen tijdens de “Musical Treasures from Bulgaria” in de “Weill Recital Hall/Carnegie Hall” in New York.

Sinds meerdere jaren vormt hij samen met zijn broer, violist Yossif Ivanov, een duo dat wereldwijd optreedt : Londen, Taipei, Yokohama, Bogota…

Philippe Ivanov werd laureaat van de Nationale Muziekwedstrijd “Tenuto” te Brussel (2002) en vertegenwoordigde België tijdens de “12th EBU Eurovision for Young Musicians 2004” in Luzern.

Hij behaalde de hoogste onderscheidingen in talrijke wedstrijden, o.m. de 2e prijs op de Internationale Muziekwedstrijd “Premio Silvio Bengalli” in Pianello Val tidone, de “Chopinpreis” tijdens de Internationale Chopin wedstrijd van de Internationale Zomerakademie van het Mozarteum in Salzburg, de 3e prijs op de 17th Hamamatsu International Piano Academy Competition in Japan. Hij soleerde op het “Preisträgerkonzert” in het kader van de “Salzburger Festspiele”.

Philippe Ivanov behaalde het Masterdiploma met grote onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel als student van Daniel Blumenthal en tevens het Postgraduaatdiploma aan het Mozarteum van Salzburg onder leiding van Professor Pavel Gililov.

Sinds 2015 is hij als docent pianobegeleiding verbonden aan het Institut Supérieur de Musique et de Pédagogie in Namen.