Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Ludwig van BEETHOVEN

Concerto pour violon op. 61 / Vioolconcert op.61

Allegro ma non troppo – Larghetto – Rondo allegro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emmanuel Coppey, geboren in 1999 in Parijs, begon met viool op vierjarige leeftijd. Hij werd toegelaten aan het conservatorium van Parijs op 14-jarige leeftijd, waar hij studeerde bij Svetlin Roussev en Philippe Graffin, en hij zijn masterdiploma behaalde in 2019.

Emmanuel kreeg advies van János Starker, Mauricio Fuks, Ana Chumachenco, Boris Kuschnir, Roman Simović, Barnabas Kelemen en Pavel Vernikov tijdens diverse academies. Hij ontving de steun van Adami en de Fondation de la Vocation, alsook een beurs van de London Royal Academy of Music, die hem een schitterende viool van Giovanni Francesco Pressenda uitleende.

In 2020 richtte hij het PYMS Quartet op waarmee hij niet alleen het kwartetrepertoire met piano verkent, maar ook gevarieerdere bezettingen met mentors  als Renaud Capuçon, Marc Coppey en Nicolas Baldeyrou.

Zijn projecten in 2021 betreffen o.m. een concert in het Concerto in a-klein van Bach,  een recital rond Beethoven, Bartók en een hedendaagse creatie van Emre Şener gebaseerd op La Mouette van Tsjechov, alsook een integrale van de Sonates en Partitas van Bach en de Sonates van Beethoven.

Hij vervolmaakt zijn muziekopleiding bij György Pauk aan de Royal Academy of Music in Londen en aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth bij Augustin Dumay.

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is niet makkelijk Guy VAN WAAS te omschrijven… In de traditie van de musici uit de barok en de klassieke periode leeft hij in een brede, open muzikale wereld, gaande van de historische klarinet tot het orgel, van klavecimbel tot pianoforte en het dirigeren.

Hij heeft het privilegie gehad om uitmuntende leraren te kennen, onder meer, klavecinist Robert Kohnen aan het Conservatorium in Mons, Walter Weller voor orkestdirectie aan het Mozarteum in Salzburg. En het jarenlang samenwerken met Frans Bruggen in het Orkest van de XVIIIde eeuw heeft zijn visie op de muziek sterk beïnvloed.

Hij heeft een veertigtal CD’s opgenomen als uitvoerder en een twintigtal (waarvan meerdere opera’s) als dirigent, vooral dan aan het hoofd van Les Agrémens. Zijn laatste CD is gewijd aan de klarinetconcerto’s van Weber met Eric Hoeprich als solist en met het Orkest van de XVIIIde eeuw.

Zijn passie voor het orgel voedt hij als organist-titularis van het orgel in het Karmelietenklooster in Brussel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Melomania-orkest, in 2017 opgericht door de broers Pierre en Aurian Baudhuin, wil de hoogste muzikale normen combineren met de gezelligheid die eigen is aan initiatieven die geleid worden door enthousiaste en gemotiveerde jongeren.

Het publiek gaf het onmiddellijk zijn warme steun. Gerenommeerde musici waren snel gewonnen voor de idealistische maar gestructureerde aanpak van de jonge organisatoren en boden hun vertrouwen en genereuze deelname aan. Dirigenten Guy Van Waas, Ewald Demeyere en Thomas Van Haeperen, cellist Didier Poskin, violisten Shirly Laub, Igor Semenov en David Capilla, klarinettist Benjamin Dieltjens en hoornist Jean-Pierre Dassonville begeleiden hen bij de verwezenlijking van hun projecten.

Er zijn drie hoogtepunten in het jaar, van mei tot november met een orkestweek in de zomer. De laatste brengt meer muzikanten van hoog niveau samen in een professionele omkadering. Deze ideale omstandigheden maken het mogelijk om zich te verdiepen in grote symfonische werken zoals de Vijfde Symfonie van Tsjaikowski of de Vierde Symfonie van Brahms, in combinatie met de mooiste concertante bladzijden uit het repertoire, zoals het Celloconcerto van Dvorak of het Vioolconcerto van Beethoven, met Sylvia Huang, laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd, en Emmanuel Coppey van de Muziekkapel Koningin Elisabeth als solisten tijdens de zomer van 2022. De deelname van deze jonge talenten strekt het Melomania-orkest tot eer en erkenning.