Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Allessandro Rolla (1757-1841) : Sonata in d minor

 

Henri Büsser (1872-1973) : Allegro Appassionato

 

Johannes Brahms (1833-1897) : Sonata op 120 No 2, E flat Major

 

Astor Piazzolla (1921-1992) : Grand Tango

* Concerten vinden plaats van dinsdag t/m vrijdag, met uitzondering van 21/07/23 en 15/08/23

 

Oana Zamfir

Oana Zamfir werd geboren in Galati, Roemenië, en begon op 6-jarige leeftijd piano te spelen. Reeds als kind won ze talrijke wedstrijden (Pro-Piano Boekarest, Printemps des Arts Bacau, enz.). In 2003 studeerde Oana af aan de Muziekacademie van haar geboortestad en studeerde vervolgens piano aan de Muziekuniversiteit van Boekarest. In 2009 kreeg ze een Erasmusbeurs, waardoor ze kon studeren aan de Mozarteum Universiteit (Salzburg) bij Prof. Akiko Sagara-Schuchter. In 2009 won ze de Crescendo Summer Academy prijs (Hongarije) en werd ze uitgenodigd voor het Zemplin Festival, waar ze uitstekende recensies ontving. Eveneens in 2009 kreeg zij een beurs voor het Master Works Festival in de Verenigde Staten, waar zij optrad als soliste en in verschillende kamermuziekgroepen. Haar ruime ervaring als begeleider (van 2007 tot 2009 was ze begeleider aan de Dimitrie Cuclin Music Academy in Galati, Roemenië) leverde haar de positie op van officiële begeleider bij de George Enescu International Violin Competition. In 2012 verhuisde ze naar Zwitserland om haar studie voort te zetten. In 2014 voltooide ze haar Master Kamermuziek en Begeleiding (Zürich, Prof. Ulrich Koella) en in 2016 ook haar Master Pedagogie (Zürich, Prof. Hans-JürgStrub).

Ze heeft gewerkt als pianolerares en als begeleider aan verschillende muziekacademies in Zürich Als recitaliste heeft Oana opgetreden in concerten in Roemenië, Duitsland, Italië, de VS, Hongarije, Oostenrijk en Zwitserland. Ze heeft het genoegen gehad om samen te werken met Daniel Schnyder, Ingo Goritzki, Matthias Müller en Simon Wallfisch.Oana is sinds 2019 begeleider aan de Koninklijke Conservatoria van Den Haag en Antwerpen.

 

Mihai Cocea

Mihai Cocea, violist van Roemeense afkomst, werd van 2014 tot 2016 benoemd tot eerste altviool van het St. Gallen Symphony Orchestra (Zwitserland) en in 2017 van het Brussels Philharmonic. Hij studeerde bij Dumitru Ene aan het conservatorium, en George Enescu en Lawrence Power aan de Zürich University of the Arts. Hij nam deel aan masterclasses bij Yuri Bashmet, Maxim Rysanov en Maxim Vengerov. Mihai won een prijs bij de prestigieuze Watson Forbes International Competition in 2009 en was finalist bij de Yuri Bashmet Competition in 2013.

Hij won ook de grote prijs bij de Icon Arts Competition in Breza in 2005, de tweede prijs bij de Delius Competition in Londen en de speciale Yuri Bashmet prijs bij de Tertis Viola Competition in Schotland in 2013. Hij nam deel aan festivals als het Norfolk & Norwich Festival, England Intercultural Exchange in Beijing, Sampling in Boekarest, Melting Potes Musik in Nîmes en het SONORO Kamermuziekfestival in Graz. Mihai Cocea is als solist opgetreden met gerenommeerde orkesten als Nova Russia, St Andrews Youth Orchestra, Bristol Metropolitan Orchestra en Moscow Soloists.