Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

“Beethoven, le triomphe de l’héroïsme”

 

Variation sur un thème de Mozart “Ein Mädchen Oder Weibchen”opus 66

 Sonate n°3 opus 69 ,Allegro ma non tanto, Scherzo-Allegro molto, Adagio cantabile-Allegro vivace

 Variations sur un thème de Mozart “Bei Männern, welche liebe fühlen” WoO46

 

* Concerten vinden plaats van dinsdag t/m vrijdag, met uitzondering van 21/07/23 en 15/08/23

 

Michel Strauss

Michel Strauss, een cellist die wordt beschouwd als een van de meest talentvolle Franse musici van zijn generatie, volgde zijn opleiding in Frankrijk en de Verenigde Staten bij Paul Tortelier, Maurice Gendron en Aldo Parisot. Als hoofd van de celloklas aan het Conservatoire National Supérieur de Paris sinds 1987 heeft hij een belangrijke generatie musici opgeleid en talloze evenementen en masterclasses georganiseerd, voornamelijk in de Verenigde Staten, Azië, Nederland en Frankrijk, waar hij de carrières van jonge musici wil promoten. Als eerste cello van het nieuwe Filharmonisch Orkest van Radio-Frankrijk van 1980 tot 1990 heeft hij opgetreden met talrijke orkesten in Frankrijk en daarbuiten en is hij de schepper van verschillende concerti die aan hem zijn opgedragen. Op het gebied van kamermuziek was hij de partner van vele artiesten, waaronder Henriette Puig-Roget, Tibor Varga, Gérad Jarry, Serge Collot, Jean-Claude Pennetier, Ivry Gitlis, Maria Belooussova en de legendarische Sandor Vegh. Zijn wereldwijde carrière heeft hem naar alle grote internationale concertzalen gebracht, niet alleen in Europa maar ook in Australië, Canada en de Verenigde Staten, waaronder Carnegie Hall in New York. In de afgelopen jaren is zijn aanwezigheid op podia en in het culturele leven in China en Korea aanzienlijk gegroeid, en Michel Strauss geeft nu les aan het Centraal Conservatorium in Peking, naast zijn functies aan het Conservatoire National Supérieur de Paris en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Michel Strauss is de oprichter en artistiek directeur van het Kamermuziekfestival in Giverny.

 

Jean-Claude Vanden Eynden

Jean-Claude Vanden Eynden was pas 16 jaar oud toen hij werd uitgeroepen tot laureaat op de Queen Elisabeth International Musical Competition in 1964. Hij is een van de jongste winnaars ooit gekozen. Deze kostbare onderscheiding markeert het begin van een schitterende carrière die hem naar de mooiste locaties ter wereld en naar de meest bekende festivals brengt. Onder andere op de Korsholm Festivals ( Finland ), Umea ( Zweden ), Prades, la Chaise-Dieu en Giverny ( Frankrijk ), Delft ( Nederland ), Seoul ( Korea ).

Hij is ook een geweldige kamermusicus, bewonderd door zijn collega’s, die speelt met vooraanstaande Belgische en internationale partners Véronique Bogaerts, Marie Hallynck, Augustin Dumay, Silvia Marcovici, Michaela Martin, Miriam Fried, Gérard Caussé, Frans Helmerson, José Van Dam, Walter Boeykens, Quatuor Enesco, Quatuor Melos, Quatuor Ysaye, Ensemble César Franck, etc.

Zijn uitgebreide en indrukwekkende repertoire omvat bijna alle grote concerten, een breed scala aan kamermuziekstukken en vooral de complete werken voor piano solo van Maurice Ravel. Jean-Claude Vande Eynden werd in 2018 geridderd door koning Philippe.