Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Fauré – Morceau de Concours

Poulenc – Sonate pour flûte et piano

Schubert – Variations sûr « Tröckne Blumen »

Dutilleux – Sonatine pour flûte et piano

* Concerten vinden plaats van dinsdag t/m vrijdag, met uitzondering van 21/07/23 en 15/08/23

 

Pablo Juanals Bermejo

Pablo Juanals, een jonge Spaanse fluitist, begon zijn muzikale studie aan het conservatorium in zijn geboortestad Plasencia. Een ontmoeting met professor Marc Grauwels moedigde hem aan om zijn thuisland te verlaten en zijn studie voort te zetten aan ARTS2.

Pablo Juanals werd van jongs af aan aangetrokken door muzikale ensembles en was lid van verschillende koren, orkesten en harmonieën. Hierdoor ontwikkelde hij zijn passie voor het spelen in groepen, of het nu kamermuziek, orkesten of koren waren. Deze aantrekkingskracht leidde ertoe dat hij deelnam aan een aantal samenwerkingsprojecten tussen ARTS2 en andere instellingen, waaronder een soloconcert met het ORCW en de creatie van verschillende stukken met het ensemble Musiques Nouvelles.

Op individueel niveau heeft Pablo Juanals cursussen gevolgd bij docenten als Aldo Baerten, Antonmario Semmolini, Wendela v. Swol en Marc Grauwels, evenals orkestcursussen bij de dirigenten Andy Morley, Daniel Carlberg, Yuri Nasushkin en Hugo Carrio Avello.

 

Diane Andersen

Diane Andersen, wier leraar Stefan Askenase was, kreeg ook onschatbaar advies van de grote Hongaarse pianiste Annie Fischer. Andersen heeft niet alleen een briljante carrière als soliste, onder prestigieuze dirigenten als Maderna, Boulez, Sawallisch, Prêtre en Kamu, maar ook als kamermusicus en docent.

Concerten over de hele wereld in legendarische zalen: Carnegie Hall (NY), Rudolfinum (Praag), Concertgebouw (Amsterdam), Palais des Beaux-Arts (Brussel), La Fenice (Venetië), Liszt Ferenc Zeneakademia (Boedapest). Prijzen: “International Steinway Artist”, “Grand Prix du Disque de l’Académie Charles Cros” (Parijs), “Prix Fuga” (UCB), “Harriet Cohen Bach Medal” (Londen), “Midem Classical Music Award” (Cannes).

Haar uitgebreide discografie omvat verschillende complete werken, waaronder die van Joseph Jongen (Pavane) en Gabriel Pierné (EMI-Erato), evenals een aantal wereldpremières van weinig bekende of vergeten componisten zoals Biarent, Vreuls, Goué, de Castera, Paul Paray en Claude Delvincourt.

Haar meest recente cd (2023) is een eerbetoon aan de grote Franse pianiste Blanche Selva, met aan haar opgedragen werken van Vincent d’Indy, Cécile Gauthiez, Georges Migot, Guy Ropartz en Pierre de Bréville. Als dedicate en schepper van werken van hedendaagse componisten (A. Tansman, R. Defossez, D. Goolkasian Rahbee, Michael Slayton, Denis Levaillant, Damien Top), zijn haar bevoorrechte contacten met illustere musici zoals Kodaly, Tansman, Nono en Gertler (Bartok’s partner en vriend) een onschatbare bron van artistieke verrijking geweest. Als ereprofessor aan het Conservatoire Royal de Bruxelles wordt ze uitgenodigd om masterclasses te geven op beide halfronden, Zuid- en Noord-Amerika, Canada, Japan, China, Korea, Taiwan en in heel Europa.

Ze is lid van de Artistieke Commissie (2010 tot 2016) en de jury van de prestigieuze Internationale Koningin Elisabethwedstrijd van België (2013 en 2016), evenals van andere grote internationale wedstrijden.