Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Sōra: ‘Vogel die zingt terwijl hij zijn vleugels uitslaat’.

Het Trio Sōra wordt vandaag beschouwd als een ensemble met een van de zeldzaamste artistieke identiteiten van zijn generatie. Dankzij even subtiele als vindingrijke interpretaties gevoed door de diversiteit van eenieders cultureel erfdeel, brengen de drie vurige muzikantes met kracht en gevoeligheid een bijzondere vertolking van het kamermuziekrepertoire.

Het Trio stond reeds op de grootste internationale podia, zoals de Philharmonie de Paris, Wigmore Hall in Londen, en op prestigieuze festivals zoals La Folle Journée de Nantes, het Festival van Aix-en-Provence, alsook het Verbier Festival, of nog het Auditorium du Louvre of het Southbank Center in Londen, en onderscheidt zich door zijn leergierigheid en veeleisendheid.

Bekroond met tal van prijzen op wedstrijden in Frankrijk en daarbuiten, zoals onlangs de Parkhouse Award, en genomineerd tot Laureaat HSBC 2017, blijven de drie jonge vrouwen een almaar ruimer publiek enthousiasmeren en raken.

Ze verlangen er steeds naar zich te vervolmaken en hun artistieke parcours te verrijken door geregeld samen te werken met grote meesters als Mathieu Herzog, Menahem Pressler, het Quatuor Ébène en het Artemis Quartet.

Het Trio Sōra dankt de Fondation Safran pour la Musique, de ADAMI, de Fondation Meyer, het Fonds Baillet-Latour en de Muziekkapel Koningin Elisabeth voor hun steun. Violiste Magdalena Geka speelt op een viool Giuseppe Guarneri 1697, en celliste Angèle Legasa op een Julius Cesare Gigli 1767, instrumenten welwillend ter beschikking gesteld door de Zwitserse Fondation Boubo-Music.

Sinds september 2016 is het Trio Sōra artist in residence aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth, onder de hoede van het Artemis Quartet.

Beethoven   trio op.97 en sib mol majeur “Archiduc”

Kelly-Murphy   trio Give Me Phoenix Wings to Fly