Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

150ème anniversaire de la naissance de Rachmaninov

 

Prelude in C-Sharp Minor, op. 3, no. 2 

 Rachmaninoff/Kocsis Vocalise, op. 34, no. 14

Bach/Rachmaninoff Violin Partita No. 3 in E Major

Prelude, Gavotte, Gigue 

Tchaikovsky/Rachmaninoff Lullaby, op. 16, no. 1 

Prelude in G Major, op. 32, no. 5

Prelude in G Minor, op. 23, no. 5 

 Polka de W. R. 

 5 Etudes-Tableaux, op. 39

-Allegro agitato 

-Lento assai 

-Allegro molto 

-Appassionato 

-Allegro moderato. Tempo di marcia

* Concerten vinden plaats van dinsdag t/m vrijdag, met uitzondering van 21/07/23 en 15/08/23

 

Ching-Yun Hu

De Taiwanees-Amerikaanse pianiste Ching-Yun is een “eersteklas talent” ( Philadelphia Inquirer ) met een “superster-kwaliteit – muzikaal, energiek en vol flair” ( Jerusalem Post ). Ze wordt door publiek en critici wereldwijd geprezen om haar duizelingwekkende virtuositeit, boeiende muzikaliteit en magnetische podiumprésence.

De verhuizing van Taiwan naar de Verenigde Staten op 14-jarige leeftijd zonder haar ouders om te gaan studeren aan The Juilliard School was de eerste van vele uitdagingen die Ching-Yun overwon bij het opbouwen van haar illustere carrière, waaronder het winnen van eerste prijzen in de 12e Arthur Rubinstein International Piano . Het winnen van eerste prijzen in de 12e Arthur Rubinstein International Piano Competition en de Concert Artists Guild Competition, optredens op ’s werelds grootste klassieke muziekpodia en het koesteren van de volgende generatie musici als docent en door middel van ondernemende en filantropische initiatieven.

Als solist heeft Ching-Yun het publiek in de Verenigde Staten, Europa en Azië versteld doen staan. Ze trad op voor uitverkochte zalen in veel van ’s werelds meest prestigieuze zalen, waaronder Lincoln Center, Carnegie Hall, het Kennedy Center, Wigmore Hall, Concertgebouw, Taipei National Concert Hall en Osaka Symphony Hall. Hij trad onder andere op met het Philadelphia Orchestra, het Israel Philharmonic Orchestra en het Taiwan Philharmonic Orchestra.

Zijn laatste album, Ching-Yun Hu: Rachmaninov , uitgebracht op Centaur/Naxos in 2019, ontving een vijfsterrenrecensie van het Britse tijdschrift Pianist , dat het album “essential listening for admirers of Rachmaninov” noemde.

Ching-Yun is de oprichter van twee pianofestivals op twee continenten: het Yun-Hsiang International Music Festival in Taipei en de Philadelphia Young Pianists’ Academy (PYPA).

Als Steinway-artiest sinds 2018 is Ching-Yun artist-in-residence en professor piano aan de Temple University in Philadelphia, naast haar drukke schema met masterclasses en artist residencies aan universiteiten en muziekfestivals over de hele wereld. Ze is afgestudeerd aan de Juilliard School, het Cleveland Institute of Music en de Duitse Universiteit voor Muziek, Drama en Media in Hannover, waar ze respectievelijk studeerde bij Herbert Stessin, Sergei Babayan en Karl-Heinz Kammerling.