Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Rebecca Clarke (1886-1979).  

Sonate pour alto et piano (1919)

Impetuoso – Vivace – Adagio-Allegro

 

Max Bruch (1838-1920)

Romance pour alto et piano opus 85

 

Carl Reinecke (1824-1910)

3 Fantasiestücke pour alto et piano opus 43- Romanze – Allegro molto agitato

* Concerten vinden plaats van dinsdag t/m vrijdag, met uitzondering van 21/07/23 en 15/08/23

 

Daniel Rubenstein

De Brusselse violist en pianist Daniel Rubenstein heeft recitals en kamermuziekoptredens gegeven in gerenommeerde zalen in België, Nederland, Duitsland, Spanje, Portugal, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Ierland, Bulgarije, Roemenië, Brazilië, Turkije, Tunesië, Israël, Zuid-Korea, Japan en elders.

Zijn discografie van meer dan 12 cd’s, uitgebracht op de labels DUX, Talent Records, Pavane Records, Harp&Co en Kalidisc, is geprezen door de internationale pers (Gramophone, Crescendo, Klassik Heute, Fanfare).

Als toegewijd docent is hij professor viool, altviool en kamermuziek aan het Conservatoire Royal de Mons – Arts2 (BE) en universitair hoofddocent kamermuziek aan het Conservatoire Royal de Bruxelles, waar hij ook gastdocent viool was, en geeft hij regelmatig masterclasses in binnen- en buitenland. Hij is ook artistiek directeur van het Mozart Festival (Waterloo en Nagakute).

 

Dalia Ouziel

Als gerenommeerd kamermusicus is de lijst van degenen met wie ze heeft gespeeld niet minder indrukwekkend: Alexander Dmitriev, Vladimir Mendelssohn, Robert Levin, Mihaela Martin, Frans Helmerson, Olivier Charlier, Matt Haïmovitz, Massimo Quarta, Alexander Rudin, Roland Pôntinen, Robert Cohen, Gil Sharon, Truls Mork, Hagai Shaham, Eugène Fodor, Philippe Hirshhorn, Vadim Repin, het Sharon Kwartet en het Amati Ensemble, om er maar een paar te noemen. Ze trad ook gedurende 5 decennia op met de violist Jerrold Rubenstein in een indrukwekkend repertoire van meer dan honderd sonates en duo’s, gedurende bijna 20 jaar met het Belgische Trio à Clavier, waarmee ze bijna 400 concerten gaf, en met het Guarneri Ensemble, en sinds 1977 in een duo met Orit Ouziel.

Al haar activiteiten zijn terug te vinden in een discografie van meer dan 30 cd’s en cd’s die uitstekende recensies hebben ontvangen van de internationale vakpers. Als gerenommeerd pedagoge gaf ze les aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel voordat ze ging werken als pianolerares aan het Koninklijk Conservatorium van Bergen en als professor-extraordinaire aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth.