Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Schubert sublime

 

Trio opus 100

Allegro

Andante con moto

Scherzando-Allegro moderato

Allegro moderato

* Concerten vinden plaats van dinsdag t/m vrijdag, met uitzondering van 21/07/23 en 15/08/23

 

Trio Pantoum

Een pantoum is een poëtische vorm van Maleisische oorsprong die in de 19e eeuw in Frankrijk aankwam met de oriëntalistische artistieke beweging, waarin twee ideeën, één pittoresk en beschrijvend, de andere intiem en sentimenteel, voortdurend met elkaar verweven.
Deze literaire en artistieke beweging had een grote invloed op de Franse muziek aan het begin van de 20e eeuw (zo erg zelfs dat het tweede deel van Ravel’s trio, getiteld “Pantoum”, is direct geïnspireerd door de formele en thematische regels). In 2016 richtten Hugo Meder (violin), Bo-Geun Park (cello) en Virgile Roche (piano) het Pantoum Trio op terwijl ze nog in hun eerste jaar aan het Conservatorium van Parijs waren, en sindsdien heeft het zichzelf gevestigd als een van de meest veelbelovende Europese trio’s kamermuziekensembles van zijn generatie.
Deze briljante jonge muzikanten ontwikkelden snel een uitzonderlijke symbiose op en naast het podium en streefden hun gemeenschappelijke passie voor kamermuziek na, op zoek naar de ideale balans tussen cohesie en individuele expressie. Onder leiding van Emmanuelle Bertrand en Michaël Hentz begonnen ze aan een diepgaande studie van het kamermuziekrepertoire voor strijkers en piano, die ze tussen 2018 en 2020 konden volgen in de prestigieuze master-degreeCNR Paris Wanderer Trio-klassen, Claire Désert en Ami Flammer ( 2019 tot 2021 ), en François Salque en Louis Rodde sinds 2021.
Hugo, Bogeun en Virgile hebben ook het advies ontvangen van vele internationaal bekende muzikanten zoals Günter Pichler, Irvine Arditti, Marc Coppey, Alexis Galpérine, Emmanuel Strosser, Jérôme Pernoo, Jonas Vitaud, Xavier Gagnepain en Olivier Charlier, en profiteerden van het advies van de leden van de Ebony-, Modigliani- en Diotima-kwartetten tijdens masterclasses aan het Conservatorium van Parijs. Als onderdeel van het ECMA ( European Chamber Music Academy ) programma werkten ze ook met Hatto Beyerle ( Alban Berg String Quartet ), Johannes Meissl ( Artis Quartet ), Patrick Jüdt, Antonio Meneses ( Beaux-Arts Trio ) en leden van de Talich- en Škampa-kwartetten … In 2021 werd het trio Aspirant-Ensemble van de ECMA, wat leidde tot mogelijkheden voor permanente opleiding voor de grootste Europese leraren.