Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Prélude à l’après-midi d’un faune – C. Debussy

 

Divertimento – L. Smit                                

 

Danse Macabre – Saint-Saëns   

 

La Valse – M. Ravel

* Concerten vinden plaats van dinsdag t/m vrijdag, met uitzondering van 21/07/23 en 15/08/23

 

Pianoduo Mimese, finalisten van Klara’s Supernova, bestaat uit Hiu-Man Chan en Tim Mulleman. Met tien jaar ervaring als pianistenduo en een uitgebreid repertoire onderscheidt Pianoduo Mimese zich van andere ensembles door hun focus op (eigen) arrangementen van grote en minder bekende orkestwerken.

In 2020 schopten zij het tot finalist van de kamermuziekcompetitie Supernova van Klara. In 2021 speelden zij in de reeks “De Twintigers” van Klara: op Klara Live, de Zomer van Klara en VRT.NU presenteerden zij een concert met (eigen) arrangementen.

In 2022 schonk Beeldenstorm vzw hen de kans hun debuut-cd “Attention, les Apaches!” op te nemen. Deze is in februari 2023 verschenen bij label Etcetera Records en in maart door het Berlijnse Rondo Magazine uitgeroepen tot ‘CD van de week’. Het ingeblikte programma is typerend voor Pianoduo Mimeses visie: (deels eigen) arrangementen van het grote orkestrepertoire, met name Stravinsky’s Sacre du Printemps, Ravels La Valse, Debussy’s Prélude á l’après-midi d’un faune en diens La Mer.

Hiu-Man Chan en Tim Mulleman leerden elkaar kennen aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, waar zij zich na hun studies piano en compositie specialiseerden in zowel bekende als onontgonnen literatuur voor quatre-mains bij Jan Michiels. Verder werden zij gecoacht door Thomas Dieltjens en Piet Kuijken.

Tijdens hun specialisatiejaren sleepten zij tweemaal een veelbelovende summa cum laude in de wacht. Dit in 2019 met hun programma ‘Hommages’ rond Bach-Brahms-Ravel en in 2020 met Stravinsky.

Het duo debuteerde op OdeGand 2013, de aftrap van het Festival van Vlaanderen te Gent. Sindsdien verzorgde Pianoduo Mimese concerten in Bozar, op de middagconcerten van het MIM (Muziek- instrumentenmuseum Brussel), op het Klarafestival, in de Toots Studio van de VRT, etc.