Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Claude Debussy (1862 – 1918)

Sonate voor viool en piano in sol klein

I.Allegro vivo
II.Intermède: Fantasque et léger
III. Finale: Très animé

Lily Boulanger (1893 – 1918)

Nocturne

Johannes Brahms (1833 – 1897)

Sonate nr. 3 voor viool en piano in re klein, opus 108

I.Allegro
II.Adagio
III.
Un poco presto e con sentimento

Presto agitato

* Concerten vinden plaats van dinsdag t/m vrijdag, met uitzondering van 21/07/23 en 15/08/23

 

Jiska Lambrechts

Jiska Lambrecht (°1997) is een Belgische violiste. Ze is actief als soliste en in verschillende kamermuziekensembles. Sinds 2018 vormt Jiska een muzikaal duo met de Italiaanse pianist Marco Sanna. Ze richtte samen met de Nederlandse celliste Iedje van Wees het Duo Misia op en is eerste violiste van het Turicum Quartet, waarmee ze in 2022 de Kiwanis Musikpreis behaalde in Zürich. Hoogtepunten dit seizoen zijn hun debuut in Tonhalle Zürich, concerten met het prestigieuze Gringolts Quartet en de selectie voor de Karol Szymanowski International Music Competition in september 2023.

Jiska trad op in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Spanje, Hongarije, Malta en Rusland in o.a. Bozar, De Singel, Concertgebouw Brugge, Grand Hall en Solti Hall Budapest, Tonhalle Zürich, Yehudi Menuhin Forum Bern, Dom Keulen en het Europees Parlement in Straatsburg.

Jiska begon op haar zesde met viool. Vanaf 2013 les volgde ze les bij Jolente De Maeyer en bij Natasha Boyarsky in Londen, dankzij een topcultuurstatuut. Na haar bacheloropleiding in Antwerpen behaalde ze haar master viool solo aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen bij Barnabás Kelemen met grootste onderscheiding. Sinds 2020 vervolmaakt ze zich in Zürich bij Ilya Gringolts. Ze bereidt zich voor op het Solistendiploma en studeert er ook barokviool bij Monika Baer.

Jiska s’est produite en Belgique, aux Pays-Bas, en Allemagne, France, Angleterre, Suisse, Autriche, Italie,

 

Marco Sanna

Marco Sanna (°1989, Sardinië) maakte naam als solist en met kamermuziekensembles in Italië, Duitsland, België, Zweden, Zwitserland, Spanje, Hongarije en de VS. Hij trad op in belangrijke concertzalen als de Berliner Philharmonie, Kammermusiksaal Berlin, Konzerthaus Berlin, Piano Salon Christophori, Beethoven-Haus Bonn, Schumann-Haus Zwickau, Arthur- Rubinstein-Saal München en de Franz Liszt Academy in Budapest.

Momenteel is Marco vooral actief als pianist in verschillende kamermuziekensembles. Hij concerteerde met grote artiesten zoals Mayumi Kanagawa, Natalia Lomeiko, Yuri Zhislin en Andy Miles. Hij werkt regelmatig samen met leden van de Berliner Philharmoniker, de Karajan Akademie Berlin, Deutsches Symphonieorchester Berlin, het WDR Funkhausorchester Köln en het Gürzenich Orchester Köln.

Marco behaalde diploma’s aan de prestigieuze Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn en de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen. Hij volgde masterclasses bij gerenommeerde musici waaronder Jacques Rouvier, Benedetto Lupo, Pinchas Zukerman, Pamela Frank, Menahem Pressler, András Schiff, Gábor Takács-Nagy, José Gallardo, Friedemann Weigle en Jonathan Aner.