Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Chopin: Piano Concerto n.2

Maestoso

Larghetto

Allegro vivace

Anna Shingyoung Lee, Ataneres Ensemble & Yannick Van de Velde

 

Beethoven: Piano Concerto n.3

Allegro con brio

Largo

Rondo. Allegro

Adrian Herpe, Ataneres Ensemble & Yannick Van de Velde

* Concerten vinden plaats van dinsdag t/m vrijdag, met uitzondering van 21/07/23 en 15/08/23

 

Anna Shinyoung Lee

De Koreaanse pianiste Anna Shinyoung Lee kwam op 18-jarige leeftijd naar Duitsland om verder muziek te studeren. Daarvoor behaalde ze reeds verscheidene prijzen in Internationale wedstrijden zoals de 1ste Prijs in de Seokyeong Competition, 2de Prijs in de Korea Gallery Foundation Competition. Ze kreeg ook de Gwangju Office of Education Prijs. Ze begon haar studies bij Albertino Bertino aan de muziekacademie van Kassel, waar ze een Bachelor of Music behaalde. Tijdens haar studies leerde ze de violiste Hye-Ri Chung en cellist Juan Rubio, waarmee ze het duo Dal stichtte. Ze kregen reeds lovende kritieken van HNA (Hessische/Niedersächsische Allgemeine), waar ze beschreven werden als “colorful & expressive).

Ze nam deel aan masterclasses bij Gilead Mishory, Bernd Glemser, Morgenstern Trio, Adorno Trio & Verdi Quartet. Momenteel studeert ze een Postgraduate in Darmstadt bij Prof. Yannick Van de Velde.

 

Adrian Herpe

Adrian Herpe, geboren in 2000 uit een Franse vader (oorspronkelijk uit Bretagne) en een Oekraïense moeder, begon zijn muzikale studie in het westen van Oekraïne aan de Uzhgorod School of the Arts. Zijn leraar was Ludmila Butkovska.

In 2019 gaat hij direct naar het tweede jaar van het Conservatoire Royal de Bruxelles in de klas van Johan Schmidt en Yoko Kikuchi. Hij treedt regelmatig op in recital, voornamelijk in Frankrijk, België en Oekraïne. Onlangs won hij de eerste prijs in het Brueghel pianoconcours, dat in maart 2023 in Flagey wordt gehouden.

 

Atanares Ensemble

Ataneres Ensemble is een dynamisch, onafhankelijk strijkorkest met Leuvense roots dat klassieke muziek dichter bij het grote publiek wil brengen. Het ensemble is opgevat als een horizontaal muzikaal collectief, zonder dirigent, en waar elke muzikant inspraak heeft in het artistieke eindproduct. Naast het gevestigde repertoire richten we ons op originele combinaties over verschillende muziek- en artistieke genres heen.

 

Yannick Van de Velde

Yannick Van de Velde, geboren in 1990, is een veelzijdige muzikant. Als concertpianist reisde hij de wereld rond, nam deel aan talrijke internationale wedstrijden, waaronder de ‘Chopin Foundation Prize, Artist of the Year’, de Los Angeles Competition (VS) en de prestigieuze Busoni Competition 2015 in Bolzano (Italië), die zijn carrière echt lanceerde. Hij ontving ook de Walckiers-Carbonelle prijs op de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano in 2013. Hij was te horen op podia als Berlin Philharmonie, Essen Philharmonie, Akropolis in Athene, …