Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Louis Spohr (1784-1859) – Fantaisie en Do mineur

 

Henriette Renié (1875-1956) – Contemplation

 

Félix Godefroid (1818-1897) – Carnaval de Venise

 

Ludovico Einaudi (1955) – Nuvole Bianche

 

Martina Holler (1976) – Hollerblüah – Landler

 

Mikis Theodorakis (1925-2021) – Marina

 

Ekaterina Walter-Kühne (1870-1930) – Fantaisie sur le thème de l’opéra Eugène Onéguine

 

* Concerten vinden plaats van dinsdag t/m vrijdag, met uitzondering van 21/07/23 en 15/08/23

 

Ysaline Lentze

Ysaline Lentze is één van de meest beloftevolle harpisten van haar generatie. Haar muzikaliteit en rijke en gevoelige klanken wordt erg geapprecieerd.

Geboren in Brussel in 1998, begon ze op 8 jaar bij Cécile Marichal, vooraleer ze aangenomen was aan de beroemde harpklas in de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn. Ze behaalde daar haar Bachelor met onderscheiding en vervolmaakt zich momenteel bij Cristina Bianchi aan de Hochschule für Musik in Munchen.

Sinds haar aankomst in Duitsland kon Ysaline emt gerenommeerde orkesten samenwerken als de Sinfonieorchester des Bayerischen Rundfunks, MDR-Sinfonieorchester, Hessischer Rundfunk Sinfonieorchester, Orchester des Staatstheater am Gärtnerplatz, Tiroler Sinfonieorchester Innsbruck, … waardoor ze met orkesten kon samenwerken als

Sir Simon Rattle, Daniel Harding, Peter Eötvös, Oleg Ptashnikov, Ben Palmer, Joolz Gale alsook Bocelli op het podium van de Waldbühne in Berlijn. Ze heeft ook lesgegeven aan de

Bayerische Musikakademie tijdens een sessie van het Schwäbisches Jugendsinfonieorchester.

Als kamermuziekpartner heeft Ysalne samengewerkt met Charles Castronovo (tenor), Andreas Martin Hofmeir (tuba), Guy Braunstein (viool), Lutz Koppetsch (saxofoon en Julita Smoleń (viool). Ysaline werd de DAAD Prijs 2019 toegekend (uitgereikt door het buitenlandministerie van Duitsland). Verder is ze momenteel stagaire bij het Staatstheater am Gärtnerplatz in Munchen en krijgt ze het « Deutschland Stipendium twee jaar achtereenvolgens.