Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

L. v. Beethoven :

Sonate pour violon et piano No 9, Op.47 en la majeur “Kreutzer”

– Adagio sostenuto

– Andante con Variazioni

– Presto

Scriabine :

Étude Op. 8 No 12 en ré dièse mineur “Patetico”

Sarasate :

Les Zigeunerweisen Op.20

Dit concert is aangeboden door Prins en Prinses Amaury de Merode

* Concerten vinden plaats van dinsdag t/m vrijdag, met uitzondering van 21/07/23 en 15/08/23

Bade Dastan

Bade Dastan is geboren in Ankara in 2007. Ze begon op 5-jarige leeftijd viool te spelen bij Vseslava Kudinova en Muhammedjan Turdiev. Sinds 2018 studeert ze bij Leonid Kerbel aan de Musica Mundi school in Brussel. Op 9-jarige leeftijd gaf ze een recital van 50 minuten in de “Shining Stars” serie in Istanbul, en nog een in de “Young Talents” concert serie in Izmir. In 2017 gaf ze haar eerste concert met een orkest, waarbij ze het eerste deel van Mendelssohns Vioolconcert vertolkte met het Bilkent Symfonieorkest. Vervolgens voerde ze op 10-jarige leeftijd het hele Mendelssohn Vioolconcert als soliste uit met het Eskişehir Metropolitan Municipality Symphony Orchestra. In de jaren daarna kreeg ze de kans om te spelen met het Eurasian Philharmonic Orchestra, het Chamber Orchestra of Karşıyaka Municipality en het Izmir State Symphony Orchestra. In 2022 deelde ze het podium met Fazil Say en voerde zijn sonate “Kaz Dağları” uit in het Zorlu Centre in Istanbul.Ze heeft deelgenomen aan talloze internationale concoursen en won belangrijke prijzen, waaronder de tweede prijs op het 24e Andrea Postacchini Concours in Italië (2017), de eerste prijs en hoofdprijs op het Pancho Vladigerov Concours in Bulgarije (2017), de eerste prijs op het Young Virtuosi International Concours in Bulgarije (2017) en de eerste prijs op het Grumiaux International Concours voor jonge violisten in België (2016). Via masterclasses en workshops heeft ze de kans gekregen om samen te werken met belangrijke artiesten en docenten zoals Itzhak Rashkovksy, Ani Schnarch, Igor Tkacthuk, Alexander Vinnitski, Boris Kuschnir, Mincho Minchev, Michaela Martin, Alexandra Soumm en Maxim Vengerov.

Tarik Kaan Alkan

Tarik Kaan Alkan is geboren in Istanbul op 30 april 2006. In 2014 begon hij zijn studie aan de MSGSÜ (Mimar Sinan University of Fine Arts State Conservatory) in Istanbul, Turkije. In 2016 won hij de eerste prijs op de Pera International Piano Competition en in hetzelfde jaar won hij ook de grote prijs op de II International Young Piano Talent Competition in Istanbul, Turkije.

In 2017 won hij de eerste prijs in het Yamaha Music Foundation Concours van de Turkse tak van Europa. Ook in 2017 nam Tarik Kaan deel aan masterclasses van professor Markus Becker aan de Mozarteum Universiteit in Salzburg, Oostenrijk. Vanwege zijn succes in de lessen treedt hij op in het Stifung Mozarteum. In 2018 won hij de eerste prijs in de categorie “Memorijal Jurica Murai-Murai Grand Prix Competition” in Varazdin, Kroatië. Tarik Kaan werd door de Cevsanat-juryleden in juni 2018 als eerste geselecteerd in de categorie 8-13 jaar voor alle instrumenten en trad op in het Zorlu Performing Arts Centre tijdens het Cevsanat Young Talents 10th Year Concert op 7 januari 2019. In 2019 trad hij, dankzij zijn eerste plaats in de Golden Classical Music Awards International Competition, op in Carnegie Hall tijdens de prijsuitreiking. In hetzelfde jaar won hij de eerste prijs en een speciale prijs (USA Hotchkiss School scholarship) die slechts aan 2 pianisten in elke categorie wordt toegekend tijdens de Maria Herrero International Piano Competition in Granada, Spanje. Op 22 december 2019 speelt hij Mendelssohns Pianoconcert Op.25 No.1 met het Bosphorus Philharmonic Orchestra in het Lutfi Kirdar Convention and Exhibition Centre. Hij geeft ook een solorecital in de “Yapi KrediBomontiada” op 18 februari 2020. In februari 2020 bracht hij zijn eerste album “From Heart to Notes” uit met zijn eigen composities. In september 2020 publiceerde hij zijn tweede album met composities getiteld “Life Journey”. In maart 2021 bracht hij zijn derde album uit getiteld “Brahms: 7 Fantasien, Op. 116”. In december 2022 bracht hij zijn vierde album uit, “Schumann Carnaval”.