Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Rachmaninoff-Richardson :

Vocalise

Rachmaninoff :

Three Études-Tableaux from op. 33:

– No. 9 in C sharp minor (3’)

– No. 6 in E flat minor (2’)

– No. 7 in E flat major (2’)

P.I. Tchaikovsky-Rachmaninoff :

Lullaby

Rachmaninoff :

Lilacs

Prokofiev :

Piano Sonata No. 4 (18’)

* Concerten vinden plaats van dinsdag t/m vrijdag, met uitzondering van 21/07/23 en 15/08/23

 

Gedenk aan Aleksandr Khramouchin 13.11.1979 – 13.05.2023

Als cellist die de 1e prijs heeft gewonnen in talloze internationale competities en finalist was op de XII Tchaikovsky International Competition in Moskou, combineert hij een grote speeldiepte met adembenemende brille en virtuositeit. Zijn concerten zijn uitgezonden op radio en televisie in de Verenigde Staten, Canada, Japan, China, Rusland en heel Europa. Als solist heeft hij opgetreden onder leiding van Emmanuel Krivine, Rudolf Werthen, Dirk Brossé, Patrick Davin, Lev Markiz, Valery Poliansky en Bramwell Tovey. Aleksandr Khramouchin heeft kamermuziek uitgevoerd met musici als Emmanuel Ax, Christian Ivaldi, Pascal Devoyon, Eliane Reyes, Vladimir Sverdlov, Polina Leshenko, Graf Mourja, Alexandra Soumm en vele anderen. Hij was lid van het Aviv Quartet van 2010 tot 2015 en gaf ook les aan de International Musica Mundi School in Waterloo tot 2021. Aleksandr Khramouchin heeft opgetreden in de meest prestigieuze concertzalen, waaronder het Concertgebouw in Amsterdam, de Salle Gaveau in Parijs, de Alte Oper in Frankfurt, de Philharmonie in Keulen, het Konzerthaus in Berlijn, de Wigmore Hall in Londen en de Tchaikovsky Concert Hall in Moskou. Hij woonde in Brussel en werd genaturaliseerd tot Belgisch staatsburger.

Zijn nauwe samenwerking met het label Timpani Records heeft geresulteerd in verschillende cd’s, waaronder de complete kamermuziek van Gabriel Pierné met pianist Christian Ivaldi, de eerste opname van de sonate van Jean Cras met pianist Alain Jacquon en de cellowerken van Maurice Ohana met pianist Pascal Devoyon. Zijn opnames werden bekroond met talrijke prijzen en unanieme lovende kritieken.

Aleksandr Khramouchin werd in 1979 geboren in Minsk (Wit-Rusland) in een familie met een lange muzikale traditie. Hij kreeg zijn eerste cellolessen van zijn vader, een briljant violist, die hem jarenlang bleef begeleiden in zijn muzikale ontwikkeling. In 1985 werd hij lid van de klas van Vladimir Perlin aan de “Speciale School voor Gevorderde Studenten” van het Conservatorium van Minsk. In 1992 verhuisde hij naar België, waar hij zijn studies voortzette aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Talrijke ontmoetingen met prestigieuze musici als Janos Starker, Natalia Schakhovskaya, Dmitri Ferschtman en Boris Pergamenschikow drukten hun stempel op zijn opleiding. Op 19-jarige leeftijd werd hij benoemd tot eerste solocello van het Filharmonisch Orkest van Luxemburg, waar hij tot 2019 zal spelen. Critici hebben steevast Aleksandr Khramouchins onvergetelijke en diep persoonlijke spel, zijn muzikaliteit, zijn zeer eclectische repertoire en zijn technische perfectie geprezen.

 

Sergei Redkin

Sergei Redkin is geboren in 1991 en komt uit Krasnoyarsk in Siberië. Hij begon op zesjarige leeftijd piano te spelen aan de Staatsmuziekacademie en volgde al op jonge leeftijd improvisatie- en compositielessen. In 2004 verhuisde hij naar Sint-Petersburg en begon hij zijn opleiding aan het Rimsky-Korsakov Conservatorium. Daar ging hij aanvankelijk naar de gespecialiseerde school voor getalenteerde musici, voordat hij vanaf 2009 bij Alexander Sandler studeerde. Hij zette ook zijn compositiestudie voort bij Alexander Mnatsakanian, een van de laatste leerlingen van Sjostakovitsj. Dankzij een beurs van het St Petersburg House of Music is Sergei Redkin sinds 2011 meerdere keren toegelaten tot de International Piano Academy aan het Comomeer. Hier werkt hij samen met musici als Dmitri Bachkirov, Peter Frankl en Fu Cong. Hij won de Maj Lind Piano Competition in Helsinki in 2012, de Prokofiev Competition in Sint Petersburg in 2013 en de bronzen medaille op de International Tchaikovsky Competition in Moskou in 2015. Vervolgens nam Valeri Guerguiev hem mee op tournee met het Mariinsky Theaterorkest in Parijs, New York en Mexico, en nodigde hem uit om deel te nemen aan de Prokofiev Marathon in november 2016 als onderdeel van het MPHIL 360° festival in München, waar Sergei de laatste twee pianosonates van de componist uitvoerde. Hij treedt op in recitals en als kamermusicus, niet alleen in Moskou, Sint-Petersburg en andere Russische steden, maar ook in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Polen, Finland, Zweden en Zwitserland. Tijdens het seizoen 2016-2017 trad hij op in de Weense Hofburg, het Nationaal Auditorium in Madrid, het Théâtre des Variétés in Monaco en het prestigieuze Lucerne Festival in Zwitserland. Sinds 2017 is hij artist in residence bij de Chapelle Musicale Reine Elisabeth, onder leiding van Louis Lortie. In 2021 won Sergei de tweede prijs van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano.