Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Cernets de voyage

1. Les figures de voyageurs
G. Fauré: Les Berceaux
R. Schumann: Fünf Lieder op.40 – 3.Der Soldat
A. Dvorak: Sieben Zigeunermelodien – 1.Mein Lied ertönt, 4.Als die Mutter
A. Mahler: Fünf Lieder – 1.Die Stille Stadt

2. La fin du Voyage
J. Rodrigo: Adela
G. Ropartz: Quatre poèmes d’après  l’Intermezzo –

3.Ceux qui parmi les morts d’amour,

4.Depuis que nul rayon de tes yeux bien-aimés

3. Voyager en étant femme
R. Schumann: Gedichte der Konigin Maria Stuarda – 1.Abschied von Frankreich
S. Barber: Despite and Still – 1.Solitary Hotel
E. Zubeldia: Yumuri

4. L’ailleurs
G. Bizet: Les Adieux de l’hôtesse arabe
M. Rosenthal: Chanson de monsieur Bleu, Le vieux chameau du zoo
M. Falla: Siete canciones populares españolas (« Sept chansons populaires espagnoles ») – 1.El paño moruno (« Le drap mauresque »)
X. Montsalvatge: Canciones negras – 1.Canción de cuna para dormir a un negrito, 2.Canto Negro

* Concerten vinden plaats van dinsdag t/m vrijdag, met uitzondering van 21/07/23 en 15/08/23

 

Cansu Sanlidag

Cansu Sanlidag is een gepassioneerd artieste met een sprankelende, warme persoonlijkheid, eigenschappen die worden weerspiegeld in haar geluid, dat rijk is aan kleur en emotie. Sanlidag studeerde in 2018 af aan de Universität für Musik und Darstellende Kunst (MDW) in Wenen en is een artieste die zich onderscheidt door haar passie voor het verkennen van vergeten repertoires. In 2020 nam ze met violist Philippe Graffin een onuitgegeven werk van Eugène Ysaÿe en een werk van Chausson op met het Karski Quartet. Het jaar daarop werden haar opnames van niet eerder gepubliceerde werken voor piano solo van Joseph Franck en Mél Bonis alom geprezen. Naast het verkennen van het repertoire, speelt ze graag met en ondersteunt ze vele musici. Ze begeleidde deelnemers aan de Buchet en Grumiaux wedstrijden en de Internationale Muziekacademie Forte, evenals masterclasses met Anne Gastinel, Jeroen Reuling, Olsi Leka, Justus Grimm en Philippe Graffin. Actief in België, waar ze regelmatig optreedt in verschillende steden en zalen (Bozar, Flagey, La Boverie, enz.), is Sanlidag ook internationaal georiënteerd: ze speelde onder andere in Parijs, Wenen, Londen, Firenze en Montevideo. Als geëngageerd artieste stelt ze regelmatig de manieren waarop muziek wordt doorgegeven in vraag. Daarom richt ze in 2019 samen met musicoloog Xavier Falques het Ensemble Logos op. Een muzikaal ensemble met variabele geometrie dat het kamermuziekrepertoire integreert met een verhalend en visueel kader. Hun project Spleen et Illumination, gewijd aan de figuren van Verlaine en Rimbaud, is een hit bij het publiek, niet in het minst vanwege de intieme, persoonlijke dimensie. Naast Markus Hadulla, bij wie ze haar studie aan het MDW (Wenen) afrondt, studeerde Sanlidag bij Aleksandar Madzar en Dalia Ouziel, en heeft ze geprofiteerd van het advies van vele gerenommeerde musici, waaronder Anne-Sofie von Otter, Julius Drake, Mitsuko Shirai en Hartmut Höll. Sinds 2019 is ze professor aan de Near-East University van Nicosia.

 

Sarah Théry

De Franse mezzo Sarah Théry werd opgeleid aan de Hochschule für Musik und Theater in Leipzig, Duitsland, voordat ze haar vocale vaardigheden perfectioneerde aan de Chapelle Musicale Reine Elisabeth bij José van Dam en Sophie Koch. Ze is een gepassioneerde vertolkster met een zeer herkenbare vocale signatuur en treedt nu op met grote Europese orkesten zoals Brussels Philharmonic, het Orchestre de la Monnaie, het Orchestre Philharmonique Royal de Liège en het Gewandhaus Orchester. Ze wordt ook regelmatig uitgenodigd om op te treden op festivals zoals het Festival d’Aix en Provence, het Musiq3 Festival en de Niebelungen Festspiele. Als strijdbare zangeres is het toegankelijk maken van klassieke muziek voor een breed publiek haar stokpaardje geworden, wat haar ertoe aanzet nieuwe uitvoeringsvormen te verkennen om deze aan te passen aan het publiek. Ze heeft haar eigen gezelschap opgericht, Collectif Meute, in samenwerking met regisseur Claire Pasquier, en is de oprichter van Ensemble Tempus, waarmee ze barokmuziek herontdekt door deze te vermengen met wereldmuziek.

Ze heeft ook een diploma moderne literatuur en combineert haar passie voor tekst met haar werk als muzikant. Ze presenteert regelmatig radioconcerten op het Musiq3-kanaal van de RTBF.