Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.
  1. Schumann – Märchenerzählungen
  2. Bruch – 8 pièces (extrait)
  3. Smit – Trio

* Concerten vinden plaats van dinsdag t/m vrijdag, met uitzondering van 21/07/23 en 15/08/23

 

Akiko Okawa

Akiko Okawa studeerde viool aan het Senzoku Gakuen in Kanagawa, Japan, en vervolgens aan het Koninklijk Conservatorium Brussel waar zij haar masterdiploma in viool behaalde. Zij behaalde eveneens een postgraduaat in oude muziek aan de Hogeschool Gent en in altviool aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Zij werd opgeleid door bedreven meesters zoals Shizuko Ishii, Véronique Bogaerts en Alessandro Moccia. Ze is gespecialiseerd in de historische uitvoeringspraktijk van werken uit de klassieke periode en de romantiek op instrumenten uit die periodes. Sinds 2015 speelt zij bij het Jeune Orchestre de l’Abbaye aux Dames van Saintes, Frankrijk. Ook speelde ze onder leiding van verscheidene dirigenten en solisten, namelijk Amandine Beyer, William Christie, Philippe Herreweghe, Marc Minkowski en Hervé Niquet. In de hedendaagse muziekwereld speelt ze in verschillende ensembles zoals het Trio Erämaa, het Ensemble 21 en het Ensemble Hopper. Ze nam deel aan de Impuls Academy Graz en speelde onder leiding van Lars Mlekusch en Peter Rundel. In 2018, nam ze als extra violist deel aan de samenstelling van de opera “Der verschwundene Hochzeiter” van Klaus Lang met het Ensemble Ictus.

 

Cédric De Bruycker

Cédric De Bruycker begon zijn studie van klarinet bij M. Sosson aan de Academie van Aarlen. Hij studeerde verder aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij R. Van Spaendonck, J-M. Fessard en N. Lefèvre en studeerde af met grootste onderscheiding.

Hij volgde zijn passie voor hedendaagse muziek en specialiseerde zich aan het Conservatorium van Gent in hedendaagse muziek met de ensembles Ictus en Spectra. Bij het beëindigen van zijn studies behaalde hij de prijzen François Aveau en Pierre Perrier. Hij nam deel aan masterclasses met Pascal Moragues (CNSM Paris), Julien Hervé (Rotterdam Philharmonic), … en Shizuyo Oka (ensemble Recherche) en Suzanne Stephens voor het hedendaagse repertorium. Hij speelt bij verschillende muziekensembles zoals Spectra, Musiques Nouvelles en Sturm und Klang. Bovendien maakt hij deel uit van het klarinetkwartet Clarnival en van het hedendaagse muziektrio Erämaa (viool, klarinet en piano). Met deze ensembles nam hij deel aan verschillende festivals in België en in het buitenland (Frankrijk, Portugal, Duitsland, Nederland en Canada). Bovendien bracht hij verschillende stukken van hedendaagse componisten.

 

Quentin Meurisse

Quentin Meurisse is geboren in Parijs in 1990. Hij behaalde een master in piano en een master in vakdidactiek aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Bovendien behaalde hij een master na master in hedendaagse muziek aan het conservatorium van Gent. Hij werkt samen met vele artiesten uit de hedendaagse muziek zoals het Ensemble Spectra, het Ensemble Ictus, het Ensemble 21, Down the Rabbit Hole en het Ensemble Hopper. Ook speelt hij in het Antwerp Philharmonic Orchestra waarmee hij internationaal doorbrak met zijn deelname aan belangrijke evenementen zoals het festival Présence (Radio France), Ars Musica (België), het Festival de Wallonie (België), het festival Loop (België), Izlog (Kroatië), etc. Hij won internationale wedstrijden zoals Léopold Bellan, Boris Lyatoshinsky en Blüthner. Hij is één van de oprichters van het ensemble Erämaa dat zich toelegt op hedendaagse muziek en al optrad in Frankrijk, België en Japan.