Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.
  1. Guastavino – Sonate voor klarinet en piano
  2. Milhaud – Scaramouche
  3. D’Rivera – Trois pièces voor Klarinet en piano

* Concerten vinden plaats van dinsdag t/m vrijdag, met uitzondering van 21/07/23 en 15/08/23

Catherine Jaramillo Marín

Catherine Jaramillo is geboren in 1996 te Donmatías, in Colombia. Al op jonge leeftijd ontwikkelt ze een passie voor klassieke muziek dankzij haar vader, een groot liefhebber van deze kunst. Op 12-jarige leeftijd begint ze klarinet te studeren aan de muziekschool in haar thuisstad. Later wordt ze klarinettiste bij het Harmonieorkest van Donmatías, waarmee ze deelneemt aan verschillende concoursen en festivals in het hele land.

In 2014 begint ze haar muziekstudie aan de Universiteit van Antioquia (Medellín, Colombia), in de klas van professor Sandra Sánchez.

Haar liefde voor kamermuziek brengt haar ertoe zich aan te sluiten bij verschillende groepen. Haar betrokkenheid bij deze ensembles heeft haar in staat gesteld deel te nemen aan talrijke festivals en Beethoven’s Septet for Strings and Winds op te nemen voor het radiostation van de Universiteit van Antioquia.

Altijd gemotiveerd door uitdagingen en haar droom om haar vaardigheden als klarinettist in Europa te perfectioneren, besluit ze in 2017 een academische uitwisseling te doen aan het Conservatoire Royal de Mons (België) in de klas van professor Ronald van Spaendonck. Verrijkt door deze ervaring besluit ze haar studie in België voort te zetten. In 2019 behaalt ze haar bachelor diploma in klarinet, en in 2022 haar Master diploma in klarinet.

De afgelopen jaren is ze lid van verschillende groepen, waaronder het Orchestre Aria (België), Amadeus Symphony Orchestra (Colombia), UdeA Student Orchestra (Colombia), UdeA Harmony Orchestra (Colombia), en anderen. Ze zit nu in haar laaste jaar van de educatieve master aan het Conservatoire Royal te Mons.

Ze doceert ook klarinet aan de muziekschool van Cap sur la Musique. Ze werd ook uitgenodigd om te spelen met het Brussels Philharmonic Orchestra (BPhO).

 

Benjamin Pedemonte

Benjamin Pedemonte werd geboren in Chili, waar hij op 8-jarige leeftijd begon met recreatief pianospelen. Op 14-jarige leeftijd ging hij naar het Serguei Prokofiev Conservatorium in Viña del Mar met professor Mario Cervantes. Op 17-jarige leeftijd won hij de “Maria Clara Cullell International Competition” in Costa Rica. Op 18-jarige leeftijd vervolgde hij zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Éliane Reyes.

In 2020 studeerde hij via het Erasmusprogramma aan het Giusseppe Tartini Conservatorium in Triëst, Italië, bij professor Teresa Trevisan, waar hij de eerste prijs won op het “Concorso musicale Città de Belluno”.

In 2021 keerde hij terug naar België waar hij studeerde bij Dominique Cornil en in 2022 won hij het Luikse Pianoconcours.

Benjamin heeft deelgenomen aan talrijke concerten en festivals in Chili, Italië en België. Hij heeft net zijn Master diploma behaald aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel met grote onderscheiding. In november 2022 opende hij de twee concerten van de afscheidstournee van Joan Manuel Serrat in Santiago de Chile.