Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

« Du salon au jardin »

 Schumann Fantasiestücke op.73 (11’)

 Borodine Nocturne de la « Petite suite » pour piano (4’)

 Tchaikovsky Nocturne op.19 N.4 (5’)

 Glinka Sonata for viola and piano in d minor (19’)

* Concerten vinden plaats van dinsdag t/m vrijdag, met uitzondering van 21/07/23 en 15/08/23

 

Loan Cazal

Loan is een Franse altviolist. In 2014 werd hij geselecteerd als eerste altviolist in het jeugdorkest van Yuri Bashmet en in maart 2017, op 19-jarige leeftijd, kreeg Loan Cazal de positie van eerste altviolist bij het Württembergisches Kammerorchester in Heilbronn, waarmee hij de jongste eerste altviolist van Duitsland werd. Deze positie speelde een beslissende rol in zijn carrière, waardoor hij in heel Duitsland kon optreden, zowel in grote zalen als in muzikaal gerenommeerde steden.

Sinds september 2021 is hij artist-in-residence bij de Koningin Elisabeth Kapel, waar hij samenwerkt met Miguel Da Silva.

Lening Cazal bespeelt momenteel een Guadagnini 1775 altviool (Giovanni-Baptista en Giuseppe, père&fils) in bruikleen van Jürg Dähler en Florian Leonhard.

 

Sabine Weyer

Sabine Weyer, door International Piano Magazine uitgeroepen tot “een van de belangrijkste jonge pianisten van dit moment”, heeft vanaf haar vroegste jeugd blijk gegeven van een uitzonderlijk muzikaal talent. Na haar initiële opleiding aan het Conservatoire d’Esch-Alzette in Luxemburg, studeerde ze in Frankrijk, België en het Verenigd Koninkrijk bij onder andere Bernard Lerouge (gevorderd diploma aan het CRR Metz, Frankrijk), Vassil Guenov (België), Aleksandar Madzar (master piano aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, België) en Rustem Hayroudinoff (Royal Academy of Music, Londen, Verenigd Koninkrijk).

Sabine Weyers discografie heeft vele prijzen gewonnen, waaronder de Pasticcio Prijs van ORF in Oostenrijk, de Supersonic Award van Pizzicato, de Grand Frisson van Audiophile magazine, etc., en haar albums zijn meerdere malen genomineerd voor de ICMA en Opus Klassik awards in Duitsland.

Sabine treedt op op de meest prestigieuze podia over de hele wereld, is ook regelmatig te gast op internationale festivals en treedt vaak op met orkesten als de Nordwestdeutsche Philharmonie en de Ukrainian National Philharmonic.

Sinds 2015 is Sabine Weyer als pianodocente verbonden aan het Conservatoire de la Ville de Luxembourg en wordt ze als pedagoge uitgenodigd om les te geven tijdens masterclasses in het buitenland.