Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Pablo de Sarasate – Zigeunerweisen

 

Manuel de Falla – Siete Canciones populares

 

Jacob Collier – Once You

 

Astor Piazzolla – Kicho

 

Astor Piazzolla – Yo soy Maria

* Concerten vinden plaats van dinsdag t/m vrijdag, met uitzondering van 21/07/23 en 15/08/23

 

David Desimpelaere

David Desimpelaere (°1991, Kortrijk) is solobassist bij het ‘Luzerner Sinfonieorchester’, docent contrabas aan de ‘Hochschule Luzern – Musik’ en het ‘KASK Conservatorium Gent’.

Daarnaast wordt hij regelmatig uitgenodigd als gast solobassist bij ’s werelds meest gerenommeerde orkesten zoals het ‘London Symphony Orchestra’, ‘Mahler Chamber Orchestra’ of het ‘Orchestre de Paris’.

Naast zijn werk als orkestmuzikant en docent is David actief als solist en kamermusicus. Samen met zijn broer Erik (pianist/componist/dirigent) realiseert hij regelmatig eigen projecten waaronder het uitbrengen van twee CD’s, ‘Reflections on a Song’ en ‘Smile’, alsook het creëren van nieuwe composities en arrangementen voor contrabas.

David studeerde bij Rinat Ibragimov aan de ‘Guildhall School of Music and Drama’, bij Bozo Paradzik aan de ‘Musikhochschule Freiburg’ en Frank Coppieters aan het Koninklijk Conservatorium Brussel.

David bespeelt hedendaagse instrumenten van de Italiaanse luthier Marco Nolli en de Schotse luthier Derek High

 

Erik Desimpelaere

 Erik Desimpelaere studeerde Piano aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel bij Piet Kuijken en Compositie aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen bij Wim Henderickx en Luc Van Hove. Hij studeerde Orkestdirectie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ed Spanjaard en Lucas Vis.  Erik componeert muziek voor diverse bezettingen: van symfonisch orkest, muziektheater, harmonieorkest tot kamermuziek en solo repertoire.  Erik Desimpelaere heeft als pianist een vast duo met zijn broer David Desimpelaere, contrabassist.  In 2013 brachten ze de CD ‘Reflections on a song’ (Phaedra Classics) uit met Belgisch repertoire voor contrabas en piano.  In maart 2018 was de release van hun tweede CD ‘Smile’ (Dynamic Records).  Erik Desimpelaere is chef-dirigent van het Koninklijk Harmonieorkest Vooruit Harelbeke. Hij was enkele malen te gast als assistent-dirigent bij de Dutch National Opera Academy (2015 tot 2018).  In 2018 dirigeerde hij een concertante uitvoering van Benjamin Britten’s opera ‘The Turn of the Screw’.  Hij is tevens curator van de International Composition Competition Harelbeke (ICCH), een wedstrijd die componisten van over de hele wereld aanspoort de muzikale taal van de 21ste eeuw te integreren voor het medium harmonieorkest.